Ποδόσφαιρο

Οι αριθμοί του Μαζικού δικαιώνουν τον Παλίκουτσα! (Wyscout Analysis + POLL)

Οι αριθμοί του Κονγκολέζου εξηγούν γιατί ο Άρης δε τον δίνει τόσο εύκολα!

Το YellowRadio.gr με τη βοήθεια του Wyscout σας τη σεζόν που έκανε ο κάθε ένας από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, με το παρόν άρθρο να αναφέρεται στον Μπράνλεϊ Μαζικού.

Στα 26 του χρόνια ένα από τα πράγματα τα οποία μπορεί να βάλει στο βιογραφικό του ο Μαζικού είναι το ότι κάνει πάντα γεμάτες χρονιές χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα. Έτσι και φέτος μέτρησε 35 παιχνίδια, με το επόμενο ερώτημα που τίθεται να είναι τι έκανε σε αυτά τα 35 παιχνίδια.

loading...

Τα θετικά του Μαζικού είναι αρκετά όπως αποτυπώνονται μέσα από το Wyscout. Ο διεθνής αμυντικός έχει πάνω από έξι κλεψίματα ανά αγώνα, αριθμός που αποτελεί τον κορυφαίο για την ομάδα της φετινή σεζόν.

Σίγουρα στα υπέρ του είναι το 87% στις πάσες παρά τα προβλήματα που είχε ο Άρης στο build up και το 81% σε πάσες στο τελευταίο τρίτο που τον βάζει στους κορυφαίους ολόκληρου του πρωταθλήματος.

Τέλος ήταν και από τους κορυφαίους τις ομάδες σε αμυντικές μονομαχίες, καθώς κέρδιζε περίπου 2 στις 3 που έπαιρνε μέρος.

HIGHLIGHT

To αναμφισβήτητο highlight της φετινής χρονιάς του Μαζικού ήταν το παιχνίδι με τον Ιωνικό. Εκεί έπαιξε περισσότερο σαν… εσωτερικός μέσος παρά σαν χαφ όπως θα δείτε στο παρακάτω heatmap και έκανε… τα πάντα.

Σε εκείνο το παιχνίδι ο Μαζικού μέτρησε 2 ασίστ και ήταν ο MVP του Άρη σε αυτή τη νίκη με ανατροπή που έδωσε και μεγάλη ανάσα στη βαθμολογία.

Ακόμη η ακρίβεια στις πάσες του προσέγγισε το 90%, είχε 12 κλεψίματα και έχασε μόλις μία αμυντική μονομαχία. Θετικό ακόμη ότι έκανε μόλις έξι λάθη, παρά τις πάνω από 40 μπάλες που πέρασαν από τα πόδια του.

Τα 12 κλεψίματα του Μαζικού στο παιχνίδι απέναντι στον Ιωνικό

Τα αρνητικα του

Παρά τα θετικά του στοιχεία, κάποιες φορές τον Μαζικού περνούσε περιόδους όπου αμυντικά δε βοηθούσε ιδιαίτερα. Ενώ μπορούσε να κάνει ένα παιχνίδι με 15 κλεψίματα, μπορούσε το ίδιο εύκολα να μη κάνει ούτε τα μισά στα δύο επόμενα παιχνίδια.

Ένα δεύτερο κομμάτι που προβλημάτισε ήταν τα λάθη του στα ντέρμπι της κανονικής περιόδου. Στα οκτώ παιχνίδια που έπαιξε βασικός σε πρωτάθλημα και κύπελλο μετρούσε 11 λάθη ανά παιχνίδι.

Βέβαια εδώ πρέπει να βάλουμε την υποσημείωση ότι βελτίωσε κατά πολύ αυτές τις επιδόσεις του στα πλέι-οφ.

Με άριστα το «10», πώς κρίνεται η φετινή σεζόν του Μαζικού;;

View Results

Loading ... Loading ...

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button