Απόψεις

O πρώτος τόμος!

O Άρης επέστρεψε, ο κόσμος έζησε και πάλι μεγάλες στιγμές, ο Καστρίτης δικαιώθηκε και πλέον περιμένουμε το… sequel.

Γυρίζοντας τον χρόνο δώδεκα μήνες πίσω, λίγοι μπορούσαν να προβλέψουν το τι θα ακολουθούσε. Για αρκετό κόσμο ήταν δυσνόητη ακόμη και η απόφαση να παίξει ο Άρης στο Eurocup. Ένα περιττό ρίσκο, μία κίνηση με περίσσιο θράσος που θα μπορούσε όχι απλά να μην αποδώσει, αλλά να φέρει μία φθορά η οποία ως αποτέλεσμα θα είχε να κινδυνέψει και η εντός συνόρων πορεία.

Αν θέλουμε μάλιστα να είμαστε ειλικρινείς, οι παραπάνω ανησυχίες δεν είναι σε καμία περίπτωση παράλογες. Η συμμετοχή σε μία διοργάνωση όπως το Eurocup ενέχει όντως ένα μεγάλο ρίσκο όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν από ομάδες με μεγαλύτερα μπάτζετ.

Η ιστορία όμως έγραψε ότι ο Γιάννης Καστρίτης είχε υπολογίσει πολύ σωστά τις δυνατότητες του ιδίου αλλά και του Άρη.

Ο προπονητής των κιτρινόμαυρων δικαιώνεται απόλυτα, με την επιμονή του στην Ευρωπαϊκή συμμετοχή να δίνει τη δυνατότητα να προσεγγιστούν καλύτεροι παίκτες, να βρει η ομάδα γρήγορα ρυθμό και να εξελίσσεται μέσα από δύσκολα παιχνίδια απέναντι σε αντιπάλους με δυσθεώρητα μπάτζετ.

Για να αντιληφθούμε τη σπουδαιότητα της φετινής πορείας πρέπει να μιλήσουμε με… προϋπολογισμούς και πιθανότητες. Ο Άρης ήταν η ομάδα με το 9ο(!) μπάτζετ στον όμιλο του, ενώ κατείχε την ίδια θέση στο κομμάτι του φαβοριτισμού από τις στοιχηματικές. Με άλλα λόγια, όλοι είχαν τον Άρη ξεγραμμένο.

Από αυτό το σημείο μέχρι να βλέπει κανείς την ομάδα αναμεμιγμένη με τη συζήτηση του πλεονεκτήματος έδρας (που δικαιούταν) η απόσταση μετριέται σε έτη φωτός. Κι όμως ο Άρης τα κατάφερε, αυτό είναι και το μεγαλύτερο κέρδος.

Ο «Αυτοκράτορας» φώναξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι έχει επιστρέψει, το φώναξε προς όλες τις κατευθύνσεις. Το φώναξε στις διοργανώτριες αρχές του Ευρωπαϊκού μπάσκετ ενόψει της επικείμενης συγχώνευσης Eurocup και BCL, το φώναξε σε εταιρίες που ασχολούνται με το άθλημα, το φώναξε προς παίκτες οι οποίοι θα ψάξουν τη νέα σεζόν μία ομάδα που μπορεί να εκτοξεύσει τις μετοχές τους.

Γιατί αυτό που είδαμε φέτος ήταν απλά ο… πρώτος τόμος. Ο πρώτος τόμος μιας σειράς βιβλίων με τα Ευρωπαϊκά ταξίδια του Άρη που αναμένονται όλο και πιο δύσκολα, όλο και πιο απαιτητικά. Αλλά σε κάθε τόμο το κίνητρο θα είναι μεγαλύτερο, έως ότου ο Άρης επιστρέψει -απαλλαγμένος από τις αμαρτίες του παρελθόντος- κάποια στιγμή στη φυσική του θέση.

Πλέον το ζήτημα στο… sequel της επόμενης χρονιάς είναι οι κιτρινόμαυροι να εξαργυρώσουν τα όσα πέτυχαν σε όλα τα επίπεδα, από το αγωνιστικό μέχρι το χορηγικό και να ετοιμαστεί για μία σεζόν όπου πλέον κανείς δεν θα έχει την πολυτέλεια να τον υποτιμάει.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...
Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button