Ποδόσφαιρο

Ο Μόουζες ήταν το καλύτερο εξτρέμ του Άρη με τον Παναιτωλικό! (Wyscout Analysis)

Ακόμη και αν το κοντέρ έγραψε μηδέν ασίστ, αυτό το νούμερο είναι άκρως παραπλανητικό! Ο Μόουζες έκανε ένα μαγικό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, όντας -προσωπική άποψη- ο κορυφαίος του γηπέδου.

Ο Παναιτωλικός δεν ήταν ιδιαίτερα επιθετικός, ο Αναστασίου λέει σεβάστηκε τον Άρη, άλλο θα πει φοβήθηκε, το αποτέλεσμα όπως και να έχει όμως είναι το ίδιο. Οι Αγρινιώτες δε ταλαιπώρησαν ιδιαίτερα τον Άρη αμυντικά.

Τα παραπάνω δεν επέτρεψαν στον Μόουζες να διακριθεί στον κύριο τομέα ευθύνης του. Είχε ουσιαστικά πέντε «γεγονότα» κοντά στην περιοχή του Άρη, δύο μονομαχίες που κέρδισε και τρία κλεψίματα που έκανε.

Αυτό όμως του έδωσε την ευκαιρία να διακριθεί μεσοεπιθετικά. Ο Μόουζες πέρασε (σ.σ. δείτε το παρακάτω γράφημα) το μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού του σε θέση… μπακ-χαφ αντί για δεξί μπακ, με το αποτύπωμα του να έχει μείνει περισσότερο έντονο στην αντίπαλη περιοχή, παρά σε αυτή του Άρη.

Το πιο σημαντικό όμως δεν είναι αυτό, αλλά το τι έκανε όσο βρέθηκε σε αυτόν τον χώρο του παιχνιδιού. Ο Μόουζες κατάφερε να πετύχει στο 71% των ενεργειών του, είχε 96% επιτυχία στις πάσες και 88% στις μακρινές μεταβιβάσεις!

Ακόμη και σε μία άμυνα όπως αυτή του Παναιτωλικού που είχε πρώτο μέλημα να μην αφήσει κενά, ο Αγγλο-Νιγηριανός κατάφερε σε πάρα πολλές περιπτώσεις να φύγει στη πλάτη της άμυνας και να βρει συμπαίκτες του, ακόμη και αν αυτές οι μεταβιβάσεις ακριβείας δε κατέληξαν σε γκολ.

Να πούμε κάτι σημαντικό εδώ πέρα ως μέτρο σύγκρισης. Σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο, ο Σεμπαστιάν Παλάσιος είχε 12 «πάσες κλειδιά», πρόκειται για τις πάσες που είναι… πάρε-βάλε όπως λέμε. Μάλιστα αυτή η επίδοση ήταν η καλύτερη στο πρωτάθλημα. Ενάντια στον Παναιτωλικό, σε ένα παιχνίδι, ο παίκτης του Άρη μέτρησε 4, μία απίστευτη επίδοση!

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις συγκεκριμένες πάσες, είναι αυτές που είναι σημειωμένες με μοβ χρώμα, με τον πρώτο πίνακα να αναφέρεται σε κοντινές πάσες και τον δεύτερο στις σέντρες.


Ο Μόουζες είναι ένα από τα καλύτερα μπακ του πρωταθλήματος στο επιθετικό κομμάτι, κάτι που κάνει αποφεύγοντας τα λάθη που κάνουν παίκτες της ίδιας θέσης. Με τον Παναιτωλικό έκανε μόλις τέσσερα, σε ένα παιχνίδι που είχε τεράστια συμμετοχή και πάρα πολλές επαφές με τη μπάλα.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...
Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button