Ποδόσφαιρο

Ο καλύτερος «κλέφτης» του Άρη, αλλά όχι όσο καλός όσο πέρυσι (Wyscout Analysis + POLL)

Ο Φαμπιάνο και φέτος ήταν ιδιαίτερα χρήσιμος για τον Άρη, βοηθώντας σε αρκετούς τομείς, χωρίς όμως να επαναλαμβάνει τη πρώτη χρονιά του στην Ελλάδα.

Το YellowRadio.gr με τη βοήθεια του Wyscout σα αναλύει τη σεζόν που έκανε ο κάθε ένας από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, με το σημερινό άρθρο να αναφέρεται στον Φαμπιάνο Λέισμαν.

Ο Άρης και φέτος στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στον Φαμπιάνο, με τον Βραζιλιάνο να μη χάνει κανένα παιχνίδι λόγω τραυματισμού, παρά μόνο τρεις αγώνες λόγω τιμωρίας για κίτρινες κάρτες που είχε δεχθεί.

Και φέτος οι κιτρινόμαυροι βασίστηκαν πάρα πολύ στον Φαμπιάνο στο build up τους, με τον λατινοαμερικάνο να μετράει 1835 πάσες, νούμερο που τον κατατάσσει πολύ ψηλά ανάμεσα σε όλους τους παίκτες της Super League.

Τα νούμερα του φέτος δεν ήταν εντυπωσιακά, έχοντας 61% στις αμυντικές μονομαχίες και 55,5% στις εναέριες μονομαχίες, τομέας στον οποίο «πονούσε» φέτος η άμυνα της ομάδας, ενώ ήταν ο καλύτερος σέντερ μπακ της ομάδας σύμφωνα το Wyscout και ανάμεσα στα καλύτερα σε ολόκληρο το πρωτάθλημα.

Ένα αρνητικό στοιχείο είναι τα λάθη του (7 ανά παιχνίδι, με λίγα περισσότερα από τρία στο μισό του γηπέδου του Άρη. Από την άλλη πλευρά ο Βραζιλιάνος είναι από τους καλύτερους στην Ελλάδα στις εναέριες μονομαχίες μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Στο θέμα του build up είχε 90% επιτυχία στις πάσες, με ποσοστό κοντά στο 70% σε ότι έχει να κάνει με πάσες στο τελευταίο τρίτο.

ΗIGHLIGHT

Το καλύτερο στοιχείο του Φαμπιάνο είναι τα κλεψίματα. Κατέγραψε φέτος 152 κλεψίματα όντας ο κορυφαίος του Άρη, έχοντας 12 παιχνίδια με επτά ή περισσότερα κλεψίματα.

Τα αρνητικα του

Το πρόβλημα του Φαμπιάνο είναι η απότομη πτώση σε σχέση με τα νούμερα της πρώτης χρονιάς του στον Άρη. Από το 70% στις αμυντικές μονομαχίες πήγε στο 61%, γεγονός που δε βοήθησε την ήδη προβληματική μεσο-αμυντική λειτουργεία της ομάδας.

Ακόμη τα λάθη αυξήθηκαν κατά 1 τη φετινή χρονιά και μειώθηκαν ελάχιστα τα κλεψίματα του, αν και παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα.

Με άριστα το «10», πώς κρίνεται η φετινή σεζόν του Φαμπιάνο;;

View Results

Loading ... Loading ...

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com