ΑπόψειςΠοδόσφαιρο

Ο ηθικός ρελατιβισμός της ΑΕΚ και ο αστυνομικός-μπουζούκι πέρυσι στο Χαριλάου

Έβαλε και τον Άρη στη συζήτηση η ΑΕΚ, αλλά δεν «πείθει».

Η ΑΕΚ από χθες είναι στο επίκεντρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου, με τα όσα έγιναν στον αγώνα του Περιστερίου ενάντια στον Ατρόμητο και την στάση που τήρησε η ίδια η Ένωση ενάντια σε όσα έκανε -κάποιες- φορές στο παρελθόν.

Ο ηθικός ρελατιβισμός που επικαλείται η ομάδα του Δημήτρη Μελισσανίδη είναι ικανός να προκαλέσει το γέλιο και τίποτα περισσότερο. Η ΑΕΚ ήταν η ίδια ομάδα η οποία επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να παίξει με ληγμένα δελτία υγείας, επειδή τότε μάλλον η συγκεκριμένη κίνηση βόλευε την ατζέντα της.

Όπως και τότε, έτσι και τώρα μιλάμε για ένα θέμα που προέκυψε πριν τον αγώνα και όχι κατά τη διάρκεια του. Τώρα αν προσπαθήσει κάποιος να επικαλεστεί «τυπικά ζητήματα» στην περίπτωση του ΠΑΟΚ, η απάντηση μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστή, αλλά είναι εύκολη.

Σίγουρα κάτι θα θυμούνται οι άνθρωποι της ΑΕΚ για τις ανανεώσεις από μερικές άδειες παραμονής που ξεψάχνιζαν προκειμένου να κάνουν ένσταση για ένα ακόμη «τυπικό θέμα» πριν καν ξεκινήσει ένα ντέρμπι. Άρα η συζήτηση για τα τυπικά θέματα είναι μόνο για λαϊκή κατανάλωση και για όσους ψάχνονται να πιαστούν από το τι θα πιστέψουν.

Τα δεδομένα στην πραγματικότητα είναι απλά, η ΑΕΚ δεν ήθελε να κάνει ένσταση για τον ΠΑΟΚ, αλλά ήθελε να την κάνει για τον Ατρόμητο όπως και σε άλλες φορές.

Να πάμε τώρα και στο λογικό άλμα που ξεπερνάει το «στοιχειωμένο» ρεκόρ του Μάικ Πάουελ. Ότι πέρυσι δηλαδή η ΑΕΚ έπαιξε στο Κλεάνθης Βικελίδης έπαιξε ενώ θα μπορούσε ο Ρότα να κάνει τον… νεκρό στο μπουκάλι το οποίο έπεσε επάνω του.

Μία λογική ο αστυνομικός είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι δηλαδή. Ότι επειδή ο Ρότα είναι ένα παιδί με ήθος που δε θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι η ΑΕΚ δε κάνει ενστάσεις στα ματς της.

Θα δινόταν «εύσημα» στην ΑΕΚ αν μπορούσε η ίδια και η διοίκηση της να κάνει ένσταση. Αν ο Ρότα έκανε… τον νεκρό (που δε θα τον έκανε) και η ΑΕΚ έλεγε «πάμε να παίξουμε», αν η ΑΕΚ έλεγε πέρυσι «αρνούμαστε να βγούμε Ευρώπη για την υπόθεση Παλαθουέλος» ή αν ο Άρης είχε πέσει σε κάποιο «τυπικό» (όπως λένε) ατόπημα και η ΑΕΚ δε το εκμεταλλευότανε.

Για το περσινό Άρης-ΑΕΚ, από τη μία μπορούμε να μιλήσουμε για το ήθος του Ρότα που δε ντύθηκε Ίβιτς και από την άλλη για την ΠΑΕ Άρης και τα γρήγορα αντανακλαστικά με την ανακοίνωση της. Τώρα που λέμε για αντανακλαστικά, η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει σχολιάσει κάτι για τον Μπρινιόλι; Λέμε τώρα…

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...
Back to top button