ΑπόψειςΠοδόσφαιρο

Ο ένας μεθά χωρίς να πιεί, ο άλλος κερδίζει… παίξει δε παίξει

Ο πίνων μεθά και ο παίζων χάνει λέει η παροιμία, η οποία όμως το 2023 δεν είναι πλέον επίκαιρη, όχι τουλάχιστον στον Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μπορεί η πλειοψηφία των Ελλήνων να είναι περήφανη για τις παροιμίες της χώρας, αλλά έρχεται η στιγμή που και αυτές δεν είναι πλέον επίκαιρες. Η ΕΠΟ, η ΚΕΔ και… όχι μόνο φρόντισαν για αυτό με το φιάσκο με τους Πολωνούς διαιτητές.

Ήταν λέει μεθυσμένοι οι Πολωνοί διαιτητές. Ακράδαντες αποδείξεις οι… διαρροές από κάποια συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης και οι πληροφορίες που ήρθαν από ανθρώπους αμφιβόλου αξιοπιστίας.

Άλλωστε η μοναδική απόφαση που υπάρχει, το αλκοτέστ των «μεθυσμένων» Πολωνών διαιτητών δείχνει ότι δεν υπήρχε καμία απολύτως ποσότητα αλκοόλ στον οργανισμό τους. Βέβαια τι να πει ένα αλκοτέστ μπροστά σε ένα inbox στο facebook που στάλθηκε σε σελίδα ΜΜΕ… αλήθειας.

Αλλά αν αναρωτηθούμε γιατί ο (μη) πίνων μεθά στην Ελλάδα, είναι ο ίδιος λόγος που ο… παίζων δε χάνει. Στην Ελλάδα τα ματς δε τα παίζεις, τα κερδίζεις λένε κάποιοι και ίσως αυτή η συζήτηση να μην είναι αποκλειστικά αγωνιστική.

Στην Ελλάδα βοηθάει να έχεις το… δικό σου παιδί στη σφυρίχτρα. Τα «σπόρια» θα πηγαίνουν σε σένα σε κάθε φάση, η αμφισβητούμενη φάση θα πάει επίσης σε εσένα και αν χρειαστεί μπορεί να γίνει και… ήρωας.

Ο Διαμαντόπουλος δεν έγινε «ήρωας» στην OPAP Arena, αλλά 100 φορές να έβγαινε στην αντεπίθεση ο Καμάτσο και να του έκανε φάουλ ο Πινέδα, καμία από αυτές δε θα δινόταν φάουλ και κίτρινη κάρτα. Γιατί στην Ελλάδα όπως λέγαμε παραπάνω, τα ματς δε τα παίζεις, τα κερδίζεις. Αν μπορείς τα κερδίζεις απλά με καλή εμφάνιση, αλλά πρέπει να έχεις και το… backup.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...
Back to top button