Ερασιτέχνης

Κοτσίδης: «Μπορεί να κερδίσει τον Καραλή ο Ρίζος – Γίνεται μία νέα αρχή στον Άρη»

Στo Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή του Ερασιτέχνη φιλοξενήθηκε ο προπονητής στίβου του Άρη και ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Κοτσίδης.

Aναλυτικά όσα είπε στον Ιάσονα Μίσχο:

Αρχικά για τη συμφωνία του με τον Άρη ανέφερε:

Στα πλαίσια των καθηκόντων μου ως ομοσπονδιακός ήδη γύμναζα μία αθλήτρια του Άρη, την Άννα την Μπάρτζιου. Ήδη από το καλοκαίρι συνεργαζόμουν με τον έφορο της ομάδα τον Ηλία Κωνσταντινίδη που είναι εξαιρετικός πάνω στον στίβο και δουλευταράς.

Είπαμε να κάνουμε μία νέα αρχή, να κάνουμε τον στίβο του Άρη αντάξιο του ονόματος του.

Για το πλάνο του Άρη:

Το να χτίσεις ένα σωματείο στίβου δεν έχει να κάνει μόνο με τις 5-10 μεταγραφές που θα κάνεις. Πρέπει να ξεκινήσεις από τις ακαδημίες και να παράγεις αθλητές.

Το πλάνο το δικό μας είναι να ενισχύσουμε την ομάδα με ένα ικανό και αναγνωρισμένο προπονητικό δυναμικό. Υπάρχει ο Νίκος ο Σπανός που ήταν ήδη στον Άρη και ασχολείται με την ημι-αντοχή και την αντοχή, καινούργιος στον Άρη είναι ο Ιγκόρ Αλεξέεβ που δουλεύει στους Αμπελόκηπους και ασχολείται κυρίως με τα άλματα.

Εντάχθηκε ο Γιάννης ο Δήλιας, χρόνια προπονητής ρίψεων και καθηγητής στα ΤΕΦΑΑ και 4-5 νέα παιδιά που στελεχώνουν τις ακαδημίες μας, όπου εκεί θα δώσουμε βάση για να βρούμε παιδιά. Ξεκινάμε μία δυναμική προσπάθεια να φτάσουμε στα προ-κορωνοϊού επίπεδα.

Από εκεί και έπειτα δουλεύοντας με πρόγραμμα και στόχους πιστεύω ότι σε 2-3 χρόνια ο Άρης θα είναι μία άλλη ομάδα.

Ακόμη ενισχυθήκαμε με 6-7 παιδιά αγωνιστικού επιπέδου τα οποία θα φέρουν επιτυχίες και διαφήμιση, το καλοκαίρι θα φανούν τα πρώτα αποτελέσματα.

Για την Άννα Μπάρτζου:

Είναι ένα κορίτσι που τη γυμνάζω για τρίτη χρονιά, είχε ήδη μία βελτίωση, έκανε και πέρυσι μία πολύ καλή χρονιά και τώρα συνεχίζει δυναμικά.

Στον Άρη δεν είχαμε να την πλαισιώσουμε στον Άρη με άλλα τρία κορίτσια για να κάνουμε μία σκυταλοδρομία, αλλά ο Άρης από του χρόνου θα έχει σκυταλοδρομία στα 4×100 και ευελπιστώ και στα 4×400.

Είναι 23 χρονών, έχει μπροστά της μία πενταετία να δουλεύει σκληρά και να βελτιώνεται.

Για τον Γιάννη Ρίζο:

Γνωρίζω πολύ καλά τον Γιάννη, έχουμε και φιλικές επαφές και τον βλέπω και προπονητικά. Είναι ένα δυνατό παιδί, ένας αγωνιστής. Έχει πάρα πολλές δυνατότητες να πηδήξει πολύ ψηλά, είναι θέμα χρόνου να βρίσκεται στο νούμερο ένα στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι μπορεί να περάσει τον Καραλή και να τον δούμε σε κάθε μεγάλη διοργάνωση.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε επιδόσεις κοντά στα 5,50 μέτρα, αν σταθεροποιηθεί και πάει λίγο παραπάνω θα τον βλέπουμε σε όλες τις διοργανώσεις.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...
Back to top button