Απόψεις

Κι αν έμπαινε το τρίποντο του Μακουντού;

Ο Άρης έφτασε στην πηγή και ήπιε νερό. Θα μπορούσε να μην είχε πιεί, αλλά πόσα πραγματικά θα άλλαζε αυτό;

Ο μπασκετικός Άρης φέτος έχει καταφέρει να τραβήξει τον κόσμο δίπλα του. Να πείσει ότι γίνεται μία πολύ υγιής προσπάθεια που έχει αποτέλεσμα. Ότι αξίζει να δώσει ένας φίλος της ομάδας τα χρήματα του για το εισιτήριο διαρκείας και αξίζει να αφιερώνει αρκετές ώρες από τη εβδομάδα του για να βλέπει την ομάδα.

Το ποιο σημαντικό όμως είναι ότι αυτή η προσπάθεια δεν είναι ένα… δοκάρι και μέσα. Ο Άρης κέρδισε στο τέλος, θα μπορούσε να ήταν άτυχος και να έχανε. Μπορεί να έμπαινε ένα πολύ δύσκολο σουτ του Μακουντού και να άλλαζε τις ισορροπίες, θα άλλαζε κάτι όμως; Εγώ λέω τίποτα.

Η μαγκιά του μπασκετικού Άρη δεν είναι (μόνο) ότι ήπιε νερό. Στα δικά μου μάτια ακόμη μεγαλύτερη μαγκιά είναι ότι έφτασε στην πηγή. Το μεγαλύτερο… παράσημο του μπασκετικού Άρη είναι ότι κατάφερε να χτυπήσει στα ίσα μια ομάδα με παίκτες Ευρωλίγκας, με μπάτζετ εκατομμυρίων και με θεωρητικά πολύ πιο υψηλούς στόχους.

Και ακόμη μεγαλύτερο παράσημο είναι ότι αυτό το έκανε χωρίς τον φετινό του MVP, Βασίλη Τολιόπουλο, χωρίς το βασικό του τεσσάρι και έχοντας μία ακόμη απουσία, αυτή του πολύ καλού φέτος Διαμαντή Σλαφτσάκη.

Ακόμη και όταν ο Άρης χάσει στην τελευταία επίθεση -γιατί μπορεί να συμβεί- ο κόσμος καταλαβαίνει όλο και περισσότερο ότι η επιτυχία της ομάδας έρχεται από κάτι περισσότερο από ένα καλό ή κακό σουτ.

Τα πιο σημαντικά επιτεύγματα του Άρη είναι άλλα, όχι ένα μεγάλο σουτ ή μία σκυλίσια άμυνα στο κρίσιμο σημείο. Είναι ότι έχει καταφέρει να κρατήσει έναν πολύ καλό προπονητή μία τριετία και τον έχει αφήσει να παίρνει εκείνος τις αποφάσεις για το αγωνιστικό. Ότι έχει ένα συγκεκριμένο σταφ με το οποίο δουλεύει εδώ και χρόνια και το εμπιστεύεται, ότι υπάρχει διαφάνεια και ειλικρίνεια προς τον κόσμο και άνθρωποι στη διοίκηση και τις ακαδημίες που δίνουν λεφτά και χρόνο.

Με αυτά τα συστατικά ακόμη και αν ερχόταν χθες η ήττα, ακόμη και αν 1-2 επιλογές δεν έβγαιναν και η σεζόν δεν πήγαινε όπως την ονειρευτήκαμε, είναι πάντα δεδομένο ότι θα έρθουν πολλές περισσότερες επιτυχίες από ότι αποτυχίες.

Υ/Γ Ο Άρης είναι μία από τις δύο ομάδες με ιδιαίτερα χαμηλό μπάτζετ στο φετινό Eurocup. Ο Άρης είναι στο 3-3, η άλλη ομάδα είναι στο 0-6, τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Υ/Γ2 Αυτές τις νίκες και την αποθέωση πρέπει να τη θυμόμαστε μετά από κάθε… Κλουζ, γιατί ήττες θα έρθουν, στο τέλος όμως το ισοζύγιο θα είναι θετικό…

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...
Back to top button