Μπάσκετ

Basket League: Προς παραμονή οι 6 ξένοι

Πέρασαν 18 μέρες από την τελευταία γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ και μέχρι στιγμής δύο είναι οι ομάδες που έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου.

Το Ρέθυμνο που δήλωσε συμμετοχή στη Β’ Εθνική αλλά εκτός απροόπτου θα συμμετάσχει στην ΕΚΑΣΚ και ο Ήφαιστος Λήμνου για τον οποίο θα μιλήσει τις επόμενες μέρες και πιθανότατα την Τρίτη (16/6) ο Παντελής Μπούμπουρας.

Υπάρχουν φήμες, πληροφορίες, σενάρια και για άλλες ομάδες που είτε αντιμετωπίζουν δυσκολίες, είτε βρίσκονται υπό παραχώρηση, ωστόσο όλα θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν από αύριο όταν η επιτροπή αδειοδότησης αρχίσει να εξετάζει φακέλους και να ξεκινά τις επαφές με τις ΚΑΕ για να προχωρήσει με πιο γοργά βήματα τη διαδικασία καθώς η κατάσταση μοιάζει αρκετά “μαύρη” εξαιτίας αρκετών “ζητημάτων” κι όχι μόνο της πανδημίας.

Η επιτροπή αδειοδότησης που συστάθηκε θα ξεκινήσει να ελέγχει τους φακέλους των ομάδων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της σεζόν 2020/21 και θα αρχίσει να πιέζει καθώς η καταληκτική διορία είναι η 30η Ιουνίου και όλα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει παράταση για κανέναν. Η εγγυητική επιστολή των 60.000 + 140.000 ευρώ είναι ένα ζήτημα για τους περισσότερους παράγοντες, σίγουρα όμως όχι το πιο σοβαρό απ’ όσα αντιμετωπίζουν.

Από εκεί και πέρα, όλα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στον αριθμό των ξένων και οι Αμερικανοί θα παραμείνουν έξι. Έγινε αρκετή συζήτηση για ενδεχόμενο “κόψιμο” τουλάχιστον ενός ξένου ώστε να προκύψουν περισσότερες θέσεις για Έλληνες και κυρίως για νεαρούς Έλληνες παίκτες, ωστόσο αυτή τη στιγμή ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν δείχνει πολύ πιθανό. Αίσθηση πολλών είναι ότι νέα συζήτηση θα γίνει μόνο στην περίπτωση που ο ΕΣΑΚΕ προχωρήσει με 10-12 ομάδες προς τη νέα σεζόν, καθώς αυτό θα σημαίνει ότι το Ρέθυμνο και τον Ήφαιστο θα έχουν ακολουθήσει κι άλλοι με αποτέλεσμα να χαθούν ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Leave a Reply

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button