Ποδόσφαιρο

Aν ο Καμάτσο ξεκινήσει να βάζει τα άχαστα, τότε ο Άρης έκανε μεταγραφή (Wyscout Analysis)

Μία ματιά στο τι λένε οι αριθμοί αλλά και η πραγματικότητα για τον Ράφαελ Καμάτσο.

Αν κάποιος ρωτήσει αυτή τη στιγμή αν ο Άρης πρέπει να κρατήσει τον Καμάτσο, το 99% των Αρειανών θα πει κατά πάσα πιθανότητα όχι. Αν κάποιος ρωτήσει τη Σπόρτινγκ αν είναι έτοιμη να… χαρίσει τον Καμάτσο, θα πει κατά πάσα πιθανότητα «ναι».

Τίποτα από τα δύο δεν είναι άδικο, ούτε υπάρχει καμία συνομωσία ενάντια στον Καμάτσο φυσικά, είναι όμως στο χέρι του να αλλάξει τα πράγματα, αν κάνει κάτι που ακούγεται… εύκολο: Να σταματήσει να χάνει αυτά που δε χάνονται.

Ο Καμάτσο δεν είναι σε καμία περίπτωση ένας από τους παίκτες που παίρνουν τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Μπαίνει πολλές φορές ως αλλαγή και παίζει από δεκάλεπτα έως και ημίχρονο. Συγκεκριμένα, μόλις σε 4 από τις 18 συμμετοχές του αγωνίστηκε περισσότερο από 45 λεπτά.

Παρόλα αυτά ο Καμάτσο καταφέρνει στα λεπτά που παίζει να είναι στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή, περισσότερο από κάθε άλλον. Πέρα από τον Άντρε Γκρέι, δεν υπάρχει κανένας παίκτης σε όλο το ρόστερ του Άρη που να έχει περισσότερα expected goals από τον Καμάτσο!

Ο Καμάτσο έχει 0,5 expected goals ανά ενενήντα λεπτά, όντας λίγο κάτω από τον Γκρέι. Οι υπόλοιποι είναι πολύ πίσω, με τον Πάλμα να έχει 0,3 xgoals, τον Μαντσίνι 0,2 και τους Ματέο, Ιτούρμπε και Μανού Γκαρθία να έχουν λιγότερα από 0,2 expected goals ανά ενενηντάλεπτο.

Αυτό μας λέει ότι ο 22χρονος κάτι κάνει σωστά. Αυτό είναι οι κινήσεις του και είναι οι τοποθετήσεις που έχει. Ούτε σε άλλα κομμάτια έχει τρομερό πρόβλημα. Τα λάθη του ανά 90 λεπτά είναι λιγότερα από όλους τους προαναφερθέντες πλην του Γκρέι, ενώ το ποσοστό επιτυχίας 56,1% σε 5,7 ντρίπλες δεν είναι καθόλου άσχημο.

Oυσιαστικά αυτό που πρέπει να κάνει ο Καμάτσο είναι πολύ απλό, πρέπει να μη χάνε… αυτά που δε χάνονται. Αν το καταφέρει ο Άρης θα έχει μία έξτρα λύση για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος που μπορεί να μην είναι… υπερ-όπλο, αλλά δίνει βαθμούς.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...
Back to top button