Μπάσκετ

Η… ματιά του ΕΣΑΚΕ στον φετινό Άρη

Η αναφορά της διοργανώτριας αρχής στην ομάδα του Γιάννη Καστρίτη.

Η νέα σεζόν για τις εγχώριες διοργανώσεις ξεκινάει το ερχόμενο σαββατοκύριακο, με τον ΕΣΑΚΕ να πραγματοποιεί αναφορά στη νέα εκδοχή του Άρη.

Αναλυτικά:

Tο www.esake.gr συνεχίζει τα αφιερώματα στις ομάδες που μετέχουν στην ανανεωμένη Stoiximan Greek Basketball League της καινούργιας αγωνιστικής χρονιάς με πρώτες τις τέσσερις ομάδες οι οποίες θα διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο της νέας περιόδου, το Stoiximan Super Cup που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην Ρόδο μια εβδομάδα νωρίτερα από το jumpball του 33ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος που θα γίνει το Σάββατο 5 Οκτωβρίου.

Αφήνοντας πίσω του μία σεζόν μέσα από την οποία επέστρεψε στην τετράδα της Stoiximan GBL έπειτα από επτά χρόνια και μάλιστα με μειονέκτημα έδρας στα προημιτελικά, ο Άρης Midea βάζει ψηλά τον πήχη και σε αυτήν που έρχεται. Θα επιχειρήσει να τον περάσει με την ίδια… συνταγή αλλά νέα, κατά βάση, υλικά. Σημαντικές εξαιρέσεις αποτελούν ωστόσο εκείνοι που ηγήθηκαν της ομάδας της περασμένης σεζόν.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν για τέταρτη, συνεχόμενη σεζόν στον πάγκο τους τον Γιάννη Καστρίτη και αρχηγό τον πιο βελτιωμένο παίκτη της σεζόν που πέρασε, τον Βασίλη Τολιόπουλο. Γύρω από αυτούς «χτίστηκε» η ομάδα της σεζόν 2024-25 που συνδέεται με την προηγούμενη και με τον Λευτέρη. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει 10 νέα πρόσωπα.

Το ελληνικό υλικό της ενισχύθηκε από τρεις παίκτες, τον Μανώλη Χατζηδάκη από την ΑΕΚ Betsson, τον Λευτέρη Μαντζούκα από τον Παναθηναϊκό AKTOR (με την μορφή του δανεισμού) και τον Γιώργο Γκιουζέλη από τον Απόλλωνα Πάτρας. Στο ρόστερ του Άρη Midea βρίσκονται επτά νέοι ξένοι παίκτες, εκ των οποίων μόνο ένας έχει ελληνική προϋπηρεσία, ο Ντέιβιντ Ντε Τζούλιους που άρχισε την περασμένη σεζόν στο Λαύριο DHI.

Μαζί του τα κιτρινόμαυρα θα φορέσουν ο Νέιτ Λαζέφσκι που έπαιξε στην περασμένη σεζόν στην ιταλική Μπρίντιζι αλλά θα χάσει τις πρώτες εβδομάδες της σεζόν, ο Λάντερς Νόλεϊ ο οποίος προέρχεται από το Πρωτάθλημα της Βενεζουέλας, ο Ντ’Μόι Χοτζ που έπαιξε σε εκείνο της Νέας Ζηλανδίας, ο Τρέι Γούντμπερι ο οποίος αγωνίστηκε στη γερμανική Μπάμπεργκ, ο Τζέιμς Μπανκς που πέρασε τη σεζόν 2023-24 στην G League, ο Τζος Ρόμπερτς ο οποίος αγωνίστηκε την προηγούμενη περίοδο σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και ο Ντόνοβαν Κλέι, απόφοιτος του Μιζούρι Στέιτ.

Στη σύνθεση της φετινής ομάδας θα βρίσκονται οι 17χρονοι Βασίλης Καζαμίας και Βασίλης Πουρλίδας.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button