Μπάσκετ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Εθνική παίζει τα ρέστα της κόντρα στην Αυστραλία

Η Εθνική Ελλάδας έχει μπροστά της το do-or-die ματς με τη Αυστραλία (2/8, 14:30), θέλοντας μονάχα ένα αποτέλεσμα, τη νίκη προκειμένου να μπει σε θέση πρόκρισης στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σε ό,τι αφορά τον Νικ Καλάθη, η συμμετοχή του γκαρντ της Μονακό έμοιαζε σχεδόν σίγουρη, παρά τον τραυματισμό του στα πλευρά, με τον Βασίλη Σπανούλη να επιβεβαιώνει ότι θα είναι στο παρκέ.

Τα σενάρια της Εθνικής

Η Ελλάδα θέλει μόνο νίκη απέναντι στους Αυστραλούς για να ελπίζει. Βέβαια, υπάρχει και περίπτωση να κερδίσει και να μην προκριθεί, μονάχα αν η διαφορά της με τους Αυστραλούς είναι 1-2 πόντοι και ο Καναδάς κερδίσει την Ισπανία.

Σε διαφορετικές περιπτώσεις (μεγαλύτερη νίκη σε έκταση ή νίκη Ισπανίας) οι παίκτες του Σπανούλη θα βγάλουν τα… κομπιουτεράκια για να δουν αν θα βρεθούν μέσα στους δύο καλύτερους τρίτους.

  • Αν η Εθνική νικήσει την Αυστραλία και η Ισπανία επικρατήσει του Καναδά, η Ελλάδα θα τερματίσει τρίτη στην ισοβαθμία με τους Αυστραλούς και θα ελπίζει να προκριθεί ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες του τουρνουά.
  • Αν η Ελλάδα επικρατήσει με 3-9 πόντους της Αυστραλίας και ο Καναδάς νικήσει την Ισπανία, η Εθνική θα είναι τρίτη στην ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία στο 1-2 και θα ελπίζει να περάσει στα νοκ άουτ ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες.
  • Αν η Εθνική νικήσει με 10+ πόντους την Αυστραλία και ο Καναδάς νικήσει την Ισπανία, η Ελλάδα προκρίνεται ως δεύτερη στην τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία στο 1-2.

Η κατάταξη των τρίτων

  1. Ισπανία 1-1 (-5)
  2. Νότιο Σουδάν 1-1 (-6)
  3. Ιαπωνία 0-2 (-24)

*Η Ελλάδα με ρεκόρ 0-2 βρίσκεται στην 4η θέση του Group A και μετράει -14 στο +/-

Τι συμβαίνει στο Group B

Τα πράγματα στον δεύτερο όμιλο έχουν απλοποιηθείαρκετά. Ιαπωνία και Βραζιλία έχουν από δύο ήττες και κοντράρονται την τελευταία αγωνιστική. Ο νικητής του ζευγαριού θα πάρει την 3η θέση, με τους Ιάπωνες να μετρούν -24 στο +/- και τους Βραζιλιάνους αντίστοιχα -25.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στο -14 και σε περίπτωση που αρχίζει να κοιτάζει τα σενάρια για τους υπόλοιπους τρίτους, θα σημαίνει πως έχει κερδίσει και θα ρίξει ακόμα περισσότερο αυτόν τον συντελεστή.

Κάτι που σημαίνει πως για να τη βάλουν από κάτω η Ιαπωνία ή η Βραζιλία, πρέπει να κάνουν μια νίκη με διψήφια διαφορά και ενδεχομένως να μη φτάσει.

Group B

  1. Γερμανία 2-0 (+33)
  2. Γαλλία 2-0 (+16)
  3. Ιαπωνία 0-2 (-24)
  4. Βραζιλία 0-2 (-25)

3η αγωνιστική (2/8)
Ιαπωνία – Βραζιλία
Γαλλία – Γερμανία

Τι συμβαίνει στο Group C

Στον τρίτο όμιλο τα πράγματα μπλέκονται ακόμα περισσότερο. Η Σερβία με το Νότιο Σουδάν βρίσκονται στο 1-1 και τίθενται αντιμέτωποι την τελευταία αγωνιστική. Με τον νικητή να πηγαίνει στη 2η θέση και τον ηττημένο στην 3η.

Και το παίρνουμε αυτό ως δεδομένο, αφού το Πουέρτο Ρίκο που δεν έχει νίκη και κάθεται στην τελευταία θέση του ομίλου και παίζει με τις ΗΠΑ του ΛεΜπρόν για κλείσιμο στους ομίλους. Εδώ ο τρίτος θα έχει ένα ισχυρό πλεονέκτημα, αν το παιχνίδι του Νοτίου Σουδάν με τη Σερβία καταλήξει να είναι ντέρμπι.

Οι Σέρβοι μετά την ευρεία νίκη με το Πουέρτο Ρίκο, ακόμα και να ηττηθούν, έχουν +15 στον συντελεστή τους. Κάτι που σημαίνει πως δεν κινδυνεύουν αφού πρέπει να κάνουν ήττα με περισσότερους από 20 πόντους και πάλι υπό προϋποθέσεις να μείνουν στη χειρότερη εκ των τρίτων ομάδων.

Από την άλλη το Νότιο Σουδάν βρίσκεται στο -6 και έχει μεγάλο πλεονέκτημα, ειδικότερα με τις ομάδες του Group B’, αλλά φυσικά πρέπει να παλέψει με τους Σέρβους, οι οποίοι δεν έδειξαν κανένα έλεος στο Πουέρτο Ρίκο…

Group C

  1. ΗΠΑ 2-0 (+43)
  2. Σερβία 1-1 (+15)
  3. Νότιο Σουδάν 1-1 (-6)
  4. Πουέρτο Ρίκο 0-2 (-52)

3η αγωνιστική (3/8)
Πουέρτο Ρίκο – ΗΠΑ
Σερβία – Νότιο Σουδάν

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button