Ποδόσφαιρο

Τα διλήμματα και οι αποφάσεις

Η τοποθέτηση του Νταρίντα σε ρόλο επιτελικού μέσου είναι δεδομένη, όπως και η επιστροφή του Οντουμπάζιο στη θέση του δεξιού μπακ και έτσι ο Άκης Μάντζιος έχει απλά να καταλήξει στον ποδοσφαιριστή που θα παίξει στο αριστερό άκρο της επίθεσης στον εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι αποφάσεις του 54χρονου τεχνικού δεν εμπεριέχουν απλά λογική, μάλλον κινούνται στο πλαίσιο των ευνόητων, λαμβάνοντας υπόψη τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των παικτών. Η επιλογή του ποδοσφαιριστή που θα αγωνίζεται πίσω από τον Λορέν Μορόν εξελίχθηκε σε διαχρονικό ζήτημα και βάσει των στοιχείων όλων των παικτών της μεσαίας γραμμής, μόνο ο Νταρίντα μπορεί να ανταποκριθεί σ’ αυτόν τον ρόλο. Γιατί ξέρει να δημιουργεί αλλά και να κινείται στους ανοιχτούς χώρους διότι διαβάζει σωστά τις τοποθετήσεις της αντίπαλης άμυνας.

Η δε επιστροφή του Οντουμπάζιο επίσης χαρακτηρίζεται προβλεπόμενη, γιατί ο Βρετανός είναι πιο επιδραστικός στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του και κυρίως, είχε καλύτερες συνεργασίες με τον Σουλεϊμάνοφ στη δεξιά πλευρά. Ο Αγγλονιγηριανός ανεβαίνει συχνότερα από τον Μοντόγια, δημιουργεί ρήγματα και δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Πανσερραϊκό ο Άρης επέλεξε αυτή την πτέρυγα (περίπου) στο 70% των επιθέσεών του.

Το βασικότερο ερώτημα σχετίζεται με το αριστερό άκρο της επίθεσης. Επί τούτου, ο Άκης Μάντζιος θα αποφασίσει μεταξύ του Τζόναθαν Μενέντες και του Μιχάλη Παναγίδη. Δεν έχει σκοπό να ακυρώσει τον πρώτο επειδή απέναντι στον Πανσερραϊκό δεν έκανε καλό παιχνίδι, από την άλλη πλευρά όμως θέλει να δώσει ευκαιρία στον νεαρό ποδοσφαιριστή. Είναι μια απόφαση που θα πάρει εντός των επόμενων ωρών, με πιθανότερο το ενδεχόμενο παραμονής του πρώτου.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button