Ποδόσφαιρο

Μια πρώτη ματιά: Η… λούζερ των προκριματικών, η SJK και η B36

Το YellowRadio.gr μετράει αντίστροφα για την κλήρωση της 15ης Ιουνίου και έως τότε ρίχνει μία πρώτη ματιά στους πιθανούς αντιπάλους του Άρη στην κλήρωση του Europa Conference League.

Μία από τις πιο… λούζερ ομάδες των προκριματικών είναι η Ίντερ Τούρκου. Πρόκειται για ομάδα που πάντα στη διάρκεια των προκριματικών έχει το πλεονέκτημα του «ρυθμού», καθώς το πρωτάθλημα Φινλανδίας είναι ενεργό το καλοκαίρι. Και πάλι όμως, η Ίντερ Τούρκου έχει μόλις μία πρόκριση στην ιστορία της, έχοντας γνωρίσει ήττες από ομάδες από Μολδαβία, Νήσους Φερόε και όχι μόνο.

Με ένα πρωτάθλημα (2008) και δύο κύπελλα (2009, 2017-18) είναι μία από τις υπολογίσιμες δυνάμεις της χώρας, που φέτος είναι στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος με 14 βαθμούς, μόλις τρεις λιγότερους από τη Χόνκα που είναι τρίτη. Η αξία της ομάδας υπολογίζεται στα 3,6 εκατομμύρια ευρώ.

Μένοντας στη Φινλανδία, δε πρέπει να υποτιμηθεί σε καμία περίπτωση η 14 ετών SJK. Πρόκειται για ομάδα που φτιάχτηκε μετά τη συγχώνευση της TP και της Σέπσι, κερδίζοντας την άνοδο της στην πρώτη κατηγορία της χώρας το 2014. Μέσα σε τρία χρόνια είχε ήδη ένα πρωτάθλημα και δύο κύπελλα, μένοντας εκτός τίτλων έκτοτε.

Πέρυσι κατέληξε στην τρίτη θέση της χώρας της, ενώ φέτος βρίσκεται στην ένατη θέση με 10 βαθμούς, όχι πολύ μακριά από την τρίτη Χόνκα που αναφέρθηκε παραπάνω. Η αξία της ομάδας υπολογίζεται στα 3,2 εκατομμύρια ευρώ.

Πάλι στα… βόρεια, υπάρχει η B36 Τορσάβν, και πάλι από τα Νησιά Φερόε. Με δύο Δανούς και ένα Σέρβο να σπάνε τη «μονοτονία» με τους γηγενείς παίκτες, η αξίας 1,3 εκατομμυρίου ευρώ Β36 θέλει να επαναλάβει τον «άθλο» των τριών Ευρωπαϊκών προκρίσεων τη χρονιά 2020-21.

Στο παρελθόν η Τορσάβν έχει παίξει και με Ελληνικό σύλλογο και συγκεκριμένα την Παναχαϊκή, από την οποία ηττήθηκε με σκορ 4-2. Στο σήμερα, ως κυπελλούχος Νήσων Φερόε η Β36 ετοιμάζεται για ένα ακόμη Ευρωπαϊκό ταξίδι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το transfermarkt η αξία του Άρη υπολογίζεται στα 24,2 εκατομμύρια ευρώ.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button