Ποδόσφαιρο

Μίλησε στον εγωϊσμο, την καρδιά και τη… γλώσσα τους!

Ο Άρης συνέχισε και την περασμένη Κυριακή το νικηφόρο σερί του με τον Χερμάν Μπούργος στον πάγκο του, επικρατώντας του Ολυμπιακού και μπαίνοντας στα πλέι οφ με την ψυχολογία στα ύψη.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τους κιτρινόμαυρους ο Αργεντινός τεχνικός, στόχευσε στο κομμάτι της ψυχολογίας, καθώς εκεί είχε δει το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας. Προσπάθησε να τους εξηγήσει πόσο πολύ τους πιστεύει, καθώς από την πρώτη στιγμή μιλούσε για ένα γκρουπ πού καλών ποδοσφαιριστών, τονώνοντάς τους την αυτοπεποίθηση, που ήταν φανερό ότι είχε χαθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο Μπούργος ήταν ο άνθρωπος που αναλάμβανε αυτές τις αποστολές ως συνεργάτης του Ντιέγκο Σιμεόνε, καθώς αυτός ήταν που αναλάμβανε την ψυχολογική προετοιμασία των ποδοσφαιριστών της Ατλέτικο, όντας πολύ κοντά τους. Αυτό έκανε από το ξεκίνημά του και στην τεχνική ηγεσία του Άρη, μιλώντας με τον κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά και ποντάροντας πολλά στον εγωισμό τους.

Ο 53χρονος προπονητής είναι ένας άνθρωπος με πολύ έντονο ταπεραμέντο, που μπορεί μέχρι τώρα να τον βλέπουμε σχετικά ήρεμο μπροστά στον πάγκο, αλλά το μεταδίδει και μόνο με το βλέμμα του. Έχει ζήσει πολλές καταστάσεις, κάποιες πολύ δύσκολες, στα χρόνια που βρίσκεται μέσα στο ποδόσφαιρο και αυτό τον κάνει ξεχωριστό στα μάτια όλων των ποδοσφαιριστών του Άρη.

Το τελευταίο, αλλά όχι και αμελητέο, είναι η γλώσσα, όχι μόνο η ποδοσφαιρική, αλλά και η… κανονική, καθώς ο Μπούργος έχει τη δυνατότητα να συνεννοείται με ένα μεγάλο κομμάτι του κιτρινόμαυρου ρόστερ απευθείας, κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο. Ο Αργεντινός από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι δεν ήρθε για να… χαλάσει ότι ήδη υπήρχε στην ομάδα, αλλά για να βελτιώσει ότι της έλειπε και μέχρι τώρα τα έχει πάει περίφημα.

Φυσικά είναι δεδομένο ότι διαφοροποίησε σε έναν βαθμό και την τακτική προσέγγιση της ομάδας, δίνοντας ελευθερίες και εμπιστοσύνη σε ποδοσφαιριστές (π.χ. Ιτούρμπε) και ζητώντας από τους παίκτες του να παίζουν απλά και πιο… κάθετα. Τα εξτρέμ συγκλίνουν περισσότερο και παίζουν κοντά σε Καμαρά και Εντιαγέ, τα μπακ είναι συνεχώς ψηλά όταν επιτίθεται η ομάδα, ενώ είναι φανερή και η καλύτερη εκμετάλλευση του Μαυριτανού φορ.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button