Ποδόσφαιρο

Τζιφόπουλος: «Μπορεί τη δεύτερη θέση ο Άρης»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Γιάννης Τζιφόπουλος  μίλησε στο Yellow Radio 101.7 και την εκπομπή “Box To Box” για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό , την επιστροφή των 6 βαθμών και τα play-off. 

Αναλυτικά όσα είπε στον Ιάσονα Μίσχο και την Άννα-Μαρία Χατζηασλανίδου:

Αρχικά ανέφερε:

Έχει ξεκινήσει μία πολύ χαρούμενη εβδομάδα λόγω και του αίσιου τέλους που είχαμε έπειτα από τόσους μήνες στο μαρτύριο των 6 βαθμών αλλά και λόγω του εξαιρετικού φινάλε που έκανε η ομάδα με τις τρείς νίκες οι οποίες της έδωσαν μεγάλη ώθηση και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλο το τεχνικό επιτελείο που συνετέλεσε σε αυτό.

Που κρίθηκε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και ο Άρης κατάφερε να πάρει τους τρείς βαθμούς; 

Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης δεν ήταν αυτός που έπρεπε στο δεύτερο μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν το παιχνίδι, είχαν αποτελεσματικότητα, έβαλαν δύο γκολ, δημιούργησαν προυποθέσεις γι αυτό και κατάφεραν να πάρουν αυτούς τους πολύ σημαντικούς τρείς βαθμούς . Ήταν σημαντικό και για την ίδια την ομάδα αλλά και για τον κόσμο ο οποίος κατάφερε να χαμογελάσει στο φινάλε της κανονικής διάρκειας της σεζόν γιατί η εικόνα της ομάδας τους προηγούμενους μήνες δεν ήταν αυτή που έπρεπε. 

Έπαιξε ρόλο η επιστροφή των έξι βαθμών στην αλλαγή της ψυχολογίας των παικτών;

Σίγουρα μπορεί να έπαιξε ρόλο και αυτό. Στο πρώτο ημίχρονο δεν πατούσαν καλά οι παίκτες αλλά στο δεύτερο μπήκαν αποφασιστικά, είχαν πολύ μεγάλο πάθος όπως εισέπραττα και εγώ από την κερκίδα και κατάφεραν να βάλουν δύο πολύ όμορφα γκόλ. Περιμένουμε τώρα την αυριανή κλήρωση για να δούμε και την συνέχεια στην οποία ο Άρης θα έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση  λόγω και του καινούριου προπονητή. 

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Άρης βαθμολογικά στα play-off ;

Τα παιχνίδια είναι πολλά, υπάρχει η δυνατότητα να φτάσει ο Άρης και την δεύτερη θέση αν παίξει καλό ποδόσφαιρο και αν έχει και την τύχη με το μέρος του. 

Τι διαφορετικό έχει φέρει ο Χέρμαν Μπούργος στην ομάδα; 

 Το πιο βασικό είναι ότι κατάφερε να κάνει την ομάδα πιο αποτελεσματική, το γκόλ είναι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου όλος ο αγώνας κρίνεται από το αν θα μπεί η μπάλα στα δίχτυα. Τα 7 γκόλ στα τρία τελευταία παιχνίδια έδωσαν στην ομάδα τους βαθμούς που χρειαζόταν σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. 

Υπάρχει κάποια προτίμηση σχετικά με τον πρώτο αντίπαλο των play-off;

Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση είτε είναι με Ολυμπιακό είτε είναι με ΠΑΟΚ , Παναθηναικό , Άεκ ή Γιάννενα. Ο Άρης θα παίξει όλα τα παιχνίδια και έχει την δυνατότητα και τις προυποθέσεις κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο να πάρει του τρείς βαθμούς  εντός ή εκτός έδρας. 

Σας ελκύει προσωπικά το μοντέλο των play-off;  

Θεωρώ πως δεν θα έπρεπε να υπάρχουν τα play-off στο ελληνικό πρωτάθλημα.  Θα προτιμούσα να υπήρχαν δύο περισσότερες ομάδες, να παιζόντουσαν 30 αγωνιστικές από τις οποίες θα κρινόταν ο πρωταθλητής και η έξοδος στην Ευρώπη πάρα οι ομάδες να χρειάζεται να μπαίνουν σε μία καινούρια διαδικασία αλλά αυτό το αποφασίζει η Superleague και τα συνδρομητικά κανάλια.

Πως βλέπετε εσείς το γεγονός ότι ο Άρης πέτυχε μια ιστορική δικαίωση όπως και ο Πασ Γιάννενα ;

Ήταν άδικο να τιμωρηθεί ο Άρης στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο για κάτι  που έγινε το 2018. Πλέον η πραγματικότητα είναι πως δικαιώθηκε και μπαίνει στα play-off για να διεκδικήσει επί ίσοις όροις την καλύτερη δυνατή θέση που μπορεί. 

Πόσο δύσκολο είναι ένας αμυντικός να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα χωρίς να δεχτεί κίτρινη κάρτα όπως έκανε ο Γιάκουμπ Μπράμπετς;

Ο Μπράμπετς είναι ένα δυνατό παιδί, οι επεμβάσεις του δεν έχουν αντιαθλητικό χαρακτήρα παίζει δυνατά και δεν δίνει δικαιώματα στους διαιτητές για να του δώσουν κίτρινη κάρτα. Εγώ όταν έπαιζα γενικά έιχα κίτρινες κάρτες αλλά ποτέ κόκκινη ήμουν τυχερός και όλοι απορούν με αυτό. 

Μπορεί το δίδυμο Φαμπιάνο- Μπράμπετς στα στόπερ να είναι το δίδυμο του μέλλοντος;

Είναι ένα πάρα πολύ καλό δίδυμο. Ο Φαμπιάνο είναι ηγετική φυσιογνωμία έχει άλλα πλεονεκτήματα όπως το κατέβασμα της μπάλας, το ψηλό παιχνίδι. Ευχόμαστε όλοι να είναι το δίδυμο του μέλλοντος, μαζί με την προσθήκη ενός τρίτου αμυντικού γιατί ένα πρωτάθλημα δεν βγαίνει μόνο με δύο αμυντικούς αλλά αυτά είναι αποφάσεις της διοίκησης και του προπονητή.

Η νίκη αυτή ήταν σημαντική κα για τον κόσμο του Άρη;

O κόσμος του Άρη πήρε μεγάλη χαρά στο τελευταίο παιχνίδι, τον έβλεπες να είναι χαρούμενος γιατί πήρε ένα τρίποντο απέναντι στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Η επιστροφή των φιλάθλων  στα γήπεδα μετά τον κορονοϊό είναι πολύ σημαντική για όλες τις ομάδες και κυρίως για τον Άρη όπου ο κόσμος ήταν πάντα αρωγός και βοηθούσε την ομάδα. 

Τέλος, ανέφερε :

Εύχομαι ο πόλεμος που γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία να έχει ένα αίσιο τέλος, όλος ο κόσμος να χαμογελάσει ξανά γιατί οι καταστάσεις είναι δύσκολες. Ας υπάρξει ένα τέλος και σε αυτόν της Ουκρανίας και γενικά σε όλους τους πολέμους. 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button