Μπάσκετ

Η προθεσμία στον Γιάννη για νέο συμβόλαιο με τους Μπακς και οι… μνηστήρες που «καραδοκούν»

Μπροστά σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι, όσον αφορά την καριέρα του, βρίσκεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος θα πρέπει να αποφασίσει μέχρι τις 21/12 για το αν θα υπογράψει την επέκταση συμβολαίου με τους Μιλγουόκι Μπακς, τη στιγμή που πολλές ομάδες περιμένουν στη… γωνία.

Η νέα σεζόν είναι προ των πυλών και τα ερωτήματα σχετικά με τις ομάδες και τους αστέρες της λίγκας είναι πολλά. Ένα από τα πιο σημαντικά εξ αυτών ακούει στο όνομα Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο back to back MVP της Λίγκας έχει δύο δρόμους μπροστά του. Από τη μία να υπογράψει επέκταση συμβολαίου με τους Μπακς και να μείνει για πολλά χρόνια στο Μιλγουόκι, συνεχίζοντας την προσπάθειά του να κατακτήσει έναν τίτλο με τα «ελάφια».

Από την άλλη υπάρχει η επιλογή να μην υπογράψει επέκταση, να αλλάξει περιβάλλον και ταυτόχρονα και τις ισορροπίες σε ολόκληρο το ΝΒΑ. Κι όλα αυτά με τις ομάδες να περιμένουν στην γωνία τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του «Greek Freak».

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς είναι γνωστό πως έχουν θέσει πολύ ψηλά στην λίστα των «θέλω» τους τον Γιάννη, ενώ στον… χορό έχουν μπει ομάδες όπως οι Μαίάμι Χιτ και οι Ντάλας Μάβερικς. Ομάδες που είτε θέλουν να σταθεροποιηθούν ακόμα περισσότερο στην ελίτ του ΝΒΑ, είτε να κάνουν την κίνηση-ματ για να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα τη νέα σεζόν.

Όπως αναφέρει ο Άντριαν Βοϊναρόφσκι, η προθεσμία που έχει ο διεθνής φόργουορντ είναι μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, μία ημέρα δηλαδή πριν την έναρξη της νέας σεζόν στο ΝΒΑ. Αυτή είναι και η καταληκτική ημερομηνία για τις ομάδες και τους παίκτες ώστε να υπογράψουν supermax επέκταση ή επέκταση συμβολαίου σε κάποιον rookie παίκτη.

Στην παρούσα φάση, ο Γιάννης έχει εκφράσει την επιθυμία να συνεχίσει στο Μιλγουόκι παλεύοντας για έναν τίτλο με την ομάδα του Μάικ Μπουντενχόλζερ. Εκεί νιώθει άνετα, καθώς ήταν η ομάδα που τον επέλεξε στο NBA Draft.

 Από την άλλη πλευρά όμως, έχει τονίσει στις δηλώσεις του πως τα «ελάφια» θα πρέπει να κάνουν τις σωστές κινήσεις για να παλέψουν για τον τίτλο. Η επιλογή του Κρις Πολ παραμένει στο… τραπέζι, με τον Αντετοκούνμπο να έχει τονίσει σε αρκετές περιπτώσεις (και διάφορους τόνους) πως αυτό που θέλει είναι να έχει στο πλευρό του παίκτες που θα ανεβάσουν επίπεδο το σύνολο και θα φέρουν τους Μπακς σε θέση ισχύος για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι απαντήσεις, πάντως, όσον αφορά το μέλλον του διεθνή φόργουορντ θα δοθούν άμεσα. Για την ακρίβεια, τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν μέχρι τις 21/12…

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button