Μπάσκετ

2020 by Yellow: Αυτοί που έφυγαν, αυτά που μας άφησαν και που είναι τώρα (Part1)

Αρκετοί παίκτες αποχαιρέτησαν τον μπασκετικό Άρη μέσα στο 2021.

Το 2021 ολοκληρώνεται και το YellowRadio.gr κάνει μία ανασκόπηση όσων είδαμε τους τελευταίους 12 μήνες, με τον μπασκετικό Άρης να λέει «αντίο» σε αρκετούς παίκτες.

Σε ότι έχει να κάνει με τους Έλληνες, από τους κιτρινόμαυρους αποχώρησε ο αρχηγός του, Δημήτρης Φλιώνης, ο Γιάννης Κουζέλογλου που είχε σημαντικό ρόλο αλλά και οι Σλαφτσάκης, Σταμάτης, Γεωργάκης, Τσιρογιάννης, Χαριτόπουλος.

Αρχικά ο Φλιώνης ήταν στον Άρη από έξι χρονών και αποχώρησε στα 23 του. Έπαιξε σε κάθε ομάδα, με την ανδρική να μην αποτελεί εξαίρεση. Μάλιστα πέρυσι ήταν αρχηγός της ομάδας, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοση του στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Στα χρόνια παρουσίας του στην ομάδα ο Φλιώνης πάντα ξεχώριζε για τις αμυντικές του δυνατότητες, δουλεύοντας όλο και περισσότερο κάθε χρονιά και κερδίζοντας με… το σπαθί του την θέση του. Φέτος στην ΑΕΚ έχει κατά μέσο όρο 5,5 πόντους με 41% στα δίποντα και 37% στα τρίποντα, σε μία δύσκολη κατάσταση που περνάει η νυν ομάδα του.

Ένας από τους κορυφαίους του περσινού Άρη ήταν ο Γιάννης Κουζέλογλου. Ο Έλληνας ψηλός ματς με το ματς κέρδιζε περισσότερο χρόνο συμμετοχής, καταφέρνοντας σύντομα να κερδίσει βασικό ρόλο. Συνολικά είχε 10,5 πόντους ανά αγώνα με 44% στα δίποντα και 27,6% στα τρίποντα, αλλά και 7,2 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Με την παρουσία του στον Άρη, ο Κουζέλογλου εξασφάλισε για πρώτη φορά στην καριέρα του μία κλήση στην Εθνική Ελλάδος, ενώ πήρε την ευκαιρία του και στην LNB και την Ορτέζ στο τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος.

Φέτος αγωνίζεται στον Ηρακλή μετρώντας 8,9 πόντους ανά αγώνα με 42,4% στα δίποντα, 27,5% στα τρίποντα και 5,7 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Μετά από δύο χρόνια άφησε την Θεσσαλονίκη και τον Άρη ο Διαμαντής Σλαφτσάκης. Ο Έλληνας φόργουορντ ήρθε στην ομάδα σε μία δύσκολη στιγμή, βοήθησε με την «σκληράδα» του αλλά και το πάθος που έβγαζε, ακόμη και αν οι αριθμοί του δεν ήταν εντυπωσιακοί.

Φέτος βρίσκεται στην Ρόδο, όπου ως παίκτης του Κολοσσού έχει συνεισφέρει στην πολύ καλή πορεία της Δωδεκανήσιας ομάδας, έχοντας ρόλο παρόμοιο με αυτόν που του δινόταν στον Άρη.

Σύντομη ήταν η παρουσία Σταμάτη και Χαριτόπουλου στον Άρη. Ο πρώτος είχε κατά μέσο όρο πέρυσι 4,6 πόντους ανά παιχνίδι με, σημαντικότερη στιγμή του το τρίποντο στην Λάρισα που ουσιαστικά «κλείδωσε το ματς». Περιορισμένο ρόλο είχε και ο Χαριτόπουλος, με την στατιστική να μην ευνοεί την εικόνα του.

Αμφότεροι φέτος είναι στον Ηρακλή, χωρίς όμως να έχουν κάποιον βασικό ρόλο. Ο Σταμάτης με 12,8 λεπτά στο πρωτάθλημα προσπαθεί να κερδίσει παραπάνω χρόνο σε έναν Ηρακλή που αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ ο ρόλος του Χαριτόπουλου από την αρχή ήταν γνωστό ότι θα είναι συμπληρωματικός.

Τέλος, σύντομη ήταν η παρουσία του νεαρού Τσιρογιάννη στον Άρη. Ο Έλληνας πλέι μέικερ δεν πήρε χρόνο συμμετοχής και πλέον συνεχίζει την καριέρα του στον ΑΟΚ Χανίων.

Ποιος από τους παρακάτω θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο τον φετινό Άρη

View Results

Loading ... Loading ...

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button