Ποδόσφαιρο

Υπόθεση ΑΕΚ στη Δεοντολογίας: Ένταση των δικηγόρων των κατηγορούμενων με τον ερευνητή Αθανασίου

Η υπόθεση της ΑΕΚ στην Επιτροπή Δεοντολογίας για τις εκλογές των ΕΠΣ συνεχίστηκε για μια ακόμη μέρα με πολλές εντάσεις.

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι των κατηγορούμενων (Μελισσανίδης, Παπαδόπουλος, Αυλωνίτης, Ντάσιος, Δανιήλ), αντέδρασαν έντονα σε αίτημα του ερευνητή της υπόθεσης και εισηγητή των τιμωριών, Παναγιώτη Αθανασίου, να παιχθεί βίντεο από γενική συνέλευση της ΕΠΣ Φθιώτιδας που είναι στο φάκελο της υπόθεσης.

Οι δικηγόροι κ. Ρίζου, Γρηγορίου, Ευαγγελάτος, Αλεξίου αμφισβήτησαν τη γνησιότητα του και τελικά το βίντεο δεν προβλήθηκε, έπειτα από απόφαση του προεδρείου.

Συγκεκριμένα, η Ελευθερία Ρίζου, δικηγόρος του Δημήτρη Μελισσανίδη έκανε λόγο για «υπόνοιες μεροληψίας από τη στάση του ερευνητή» προσθέτοντας ότι η στάση του προεδρείου στην ακροαματική διαδικασία είναι «αμερόληπτη και αψεγάδιαστη», διευκρινίζοντας ότι δεν καταθέτει αίτημα εξαίρεσης του κ. Αθανασίου γιατί δεν θεωρείται μέλος της Επιτροπής.

Η κα. Ρίζου ανέφερε χαρακτηριστικά. «Εμπνέει υπόνοιες μεροληψίας η στάση του ερευνητή κ. Αθανασίου, προσπαθεί με νύχια και δόντια, με αγωνιώδη προσπάθεια να υπάρξει στοιχεία από καταρρέουσα κατηγορία και να τα χρησιμοποιήσει σε βάρος μας παραβλέποντας οτιδήποτε απαλλακτικό και στοχεύοντας σε οτιδήποτε που κατά τη γνώμη του είναι επιβαρυντικό. Στην κατάθεση του μάρτυρα υπεράσπισης θέλησε να παιχθεί ένα βίντεο για να δημιουργήσει πρόβλημα και να δυναμιτίσει τη διαδικασία. Δεν γνωρίζουμε τη γνησιότητά του βίντεο από ποιο χώρο και χρόνο είναι και θέλει να παιχθεί το βίντεο  για λόγους και σκοπό που μόνο εκείνος ξέρει. Δεν είδα καμία διάθεση να κάνει μια ερώτηση στον κ. Παλάσκα αν εκείνος έκανε απόπειρα δωροδοκίας, εκεί τηρούσε σιγή ισχύος. Όλα αυτά μας βάζουν σε σκέψεις για την αμεροληψία του και για τη στάση του σε όλη τη διαδικασία που πάσχει. Η κατηγορία ήταν χαλκευμένη και έχει καταρρεύσει.

Στα συντρίμμια αυτής της κατηγορίας μας έρχεται με ένα βίντεο και θέλει να το εμφανίσει εξυπηρετώντας σκοπιμότητες. Αρνούμαστε την προβολή του, αντιδρούμε, ενιστάμεθα. Δυναμιτίζει τη διαδικασία και βάζει σε σκέψεις πολλές για τα κίνητρα και τους σκοπούς του, δεν δεχόμαστε να προβληθεί.

Η στάση του ερευνητή από την πρώτη μέρα μέχρι τώρα, δεν μας δημιουργεί καμια ασφάλεια. Στα πλαίσια αυτής της στάσης, αργότερα θα ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματα μας γιατί δεν κληθήκαμε όταν έπρεπε και βρεθήκαμε προ τελετεσμένων γεγονότων, δεν είχαμε δυνατότητα να αμυνθούμε. Η τελική έκθεση είναι μνημείο μεροληψίας και τώρα θέλει να προσθέσει ένα μεροληπτικό στοιχείο αμφίβολου γνησιότητάς και κανει αυτή την προσπάθεια σε μια εντελώς άκαιρη στιγμή. Θέλει να στριμώξει τον μάρτυρα και προσπαθώντας να δημιουργήσει μια κατάσταση τελείως ασύμβατη από αυτή που έχει προκύψει από την ακροαματική διαδικασία. Δεν ξέρουμε αν είναι γνήσιο το βίντεο, το αμφισβητούμε».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Κίμωνας Ευαγγελάτος δήλωσε: «Δεν γνωρίζουμε που αποσκοπεί να εξεταστεί αυτή τη στιγμή το βίντεο. Είναι βέβαιο ότι αποτελεί προϊόν συρραφής, είναι παράνομο. Είναι ένα αποδεικτικό στοιχείο αγνώστου προελεύσεως. Και τη δεδομένη χρονική στιγμή και γενικά, δεν έχει νόημα να εξεταστεί».

Ο επίσης δικηγόρος των κατηγορούμενων, Χάρης Γρηγορίου υποστήριξε «Συντάσσομαι με τις απόψεις των συναδέλφων. Με αυτή την επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά εγείρει υπόνοιες μεροληπτικές κρίσεις.  Αμφισβητούμε τη γνησιότητα του».

Σήμερα (15/6) ολοκληρώθηκε η κατάθεση των μαρτύρων κατηγορίας.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button