Ποδόσφαιρο

Τσιώλης: “Ομάδα τριάδας ο Άρης, μπορεί το κύπελλο-Θέμα εμπιστοσύνης με Βέλεθ”

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press” φιλοξενήθηκε ο πρώην προπονητής του Άρη, Σάκης Τσιώλης

Αναλυτικά όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ελένη Παπαδοπούλου:

Για την κατάσταση στην χώρα:

Είναι μία περίεργη περίοδος, αλλά αυτός ο πανικός που δημιουργείται είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Ας ελπίσουμε ότι τον επόμενο μήνα που θα είναι ο καιρός ακόμη καλύτερος θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε αυτό.

Και πάνω από όλα προφύλαξη. Η προφύλαξη είναι αυτή που θα μας βοηθήσει να τα ξεπεράσουμε πιο ανώδυνα τα πράγματα.

Για το ότι είναι διαφορετικό το ποδόσφαιρο χωρίς τον κόσμο:

Το ποδόσφαιρο αποτελεί μία πολύ μεγάλη διέξοδο για τον κόσμο. Όπως και οι ομάδες, οι παίκτες και οι προπονητές έχουν συνηθίσει να είναι με τον κόσμο δίπλα τους.

Είδαμε προχθές την Γιουβέντους με την Ίντερ, ήταν αποκαρδιοτικό.

Μία καλή προσποίηση, μία ασίστ, μία καλή επέμβαση μπορεί να κάνει τον κόσμο να σε επιβραβεύσει. Αυτό σε φτιάχνει, σε κάνει να συνεχίζεις να προσπαθείς.

Χωρίς κόσμο, όσο και να θέλεις νιώθεις ότι κάνεις προπόνηση.

Για το ότι στο Χαριλάου η απουσία του κόσμου είναι ακόμη πιο αισθητή:

Δεν το συζητάμε. Έχω βιώσει τι σημαίνει Άρης. Πόσο μεγάλη δύναμη και βοήθεια δίνει ο κόσμος στην ομάδα. Παίζεις με τον αντίπαλο που στοχεύεις να τον βάλεις κάτω από εσένα και είναι πολύ κρίσιμο για την συνέχεια.

Για τα πλέι-οφ:

Ο Άρης πρέπει με όλες τις δυνάμεις του να προσπαθήσει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί στα πλέι-οφ. Να πάρει όσο περισσότερους βαθμούς γίνεται. Πρέπει να βγάλει το καλό του πρόσωπο. Είναι επαγγελματίες και πρέπει να δώσουν το 100%.

Κατά τα άλλα το κύπελλο είναι -και πάντα ήταν- ένας πολύ σημαντικός στόχος για τον Άρη, υπάρχει χρόνος όμως ακόμη.

Για την ποιότητα της ομάδας:

Είδαμε ότι ο Άρης έχει παίκτες πολύ ποιοτικούς. Ενδεχομένως θα μπορούσε ο Άρης να είχε πάρει και άλλους βαθμούς. Αν δούμε στην θέση του επιθετικού χαφ τι παίκτες έχει ο Άρης θα καταλάβουμε ότι ο Άρης δεν είχε ανάγκη κανέναν ποδοσφαιριστή.

Για το ΑΕΚ-Άρης:

Ήμουν στο παιχνίδι. Έβγαλε μία πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία, η ΑΕΚ μετά το 1-1 σοκαρίστηκε, βγήκε ψηλά αλλά ήρθαν πολλά πράγματα ανάποδα σε αυτό το παιχνίδι. Ο χαρακτήρας που έδειξε ο Άρης ήταν καλός. Και συνολικά θα μπορούσε να είναι στην τέταρτη, ακόμη και στην τρίτη θέση.

Ενώ συνέχισε:

Νομίζω ότι και η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι. Έχει πολλούς καλούς αυτοματισμούς στην επίθεση. Αλλά όλα αλλάζουν σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου. Το γκολ του Άρη άλλαξε τα πράγματα και η ΑΕΚ φάνηκε ότι τα έχασε.

Στο κύπελλο είναι πάντα σημαντικό να υπάρχει το εκτός έδρας γκολ. Τώρα τα υπόλοιπα στο Χαριλάου.

Για το αν μπορεί να κατακτήσει το κύπελλο ο Άρης:

Οι ομάδες που κάνουν διακρίσεις διακρίνονται για την επιθετικότητα τους. Ο Άρης είναι μία πολύ καλή επιθετική ομάδα και ο Άρης έχει πολλές πιθανότητες να φτάσει στον τελικό.

Για το ότι τα παλαιότερα χρόνια ο Άρης είχε πληρώσει πολλές υπεραξίες σε παίκτες:

Βρήκα μία ομάδα που είχε τριετές συμβόλαια των 300.000, 400 και 500 χιλιάδες. Και αναγκαζόταν η ομάδα να ανανεώνει τα συμβόλαια για να καλύψει τα χρωστούμενα. Έτσι δημιουργήθηκε μία μεγάλη συμφόρηση στο ρόστερ.

Για το πως είχε διαχειριστεί αυτήν την κατάσταση:

Όταν υπέγραψα στον Άρη είχα βάλει σαν όρο να φύγουν αυτοί που είχαν συμβόλαια πάνω από 200.000 και να προωθήσουμε παιδιά όπως ο Γιαννιώτας και ο Διούδης.

Ενώ όμως είχαμε συμφωνήσει οι παίκτες δεν έλυναν τα συμβόλαια και ήρθαν στην προετοιμασία μαζί μου.

Και φεύγοντας από τον Άρη, μην παίρνοντας σχεδόν τίποτα, υπέγραψα ότι πληρώθηκα και… πλήρωσα και την εφορία γιατί έπρεπε η ομάδα να πάρει αδειοδότηση.

Ο Άρης πρέπει να απλώνει τα πόδια μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα. Είναι μία μεγάλη και ιστορική ομάδα με τεράστιες δυνατότητες. Έρχονται οι Ευρώπες, έρχονται οι τελικοί και ο κόσμος θα είναι δίπλα. Ο Άρης δεν χρειάζεται κανέναν ποδοσφαιριστή, το μοναστήρι να είναι καλά.

Για τον Βέλεθ και το αν θα τον εμπιστευόταν:

Αν ο ποδοσφαιριστής είναι επαγγελματίας, αν έχει ταυτιστεί με την ομάδα, που έτσι φαίνεται δεν θα είχα κανένα πρόβλημα για να τον βάλω βασικό. Φυσικά αν δεν είχε εμπιστοσύνη θα κοιτούσα άλλες λύσεις.

Για το ότι ο Πααθηναϊκός έστειλε χαρτί στον Άρη για την απόκτηση Βέλεθ:

Αυτό δεν το κατάλαβα, κάποιον λόγο θα είχαν για να το κάνουν.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button