Μπάσκετ

Το… clean sheet του Φλιώνη

Μπορεί αυτήν την φορά να μην έβαλε 18 πόντους, αλλά ο Δημήτρης Φλιώνης και πάλι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην νίκη της ομάδας.

Στο ποδόσφαιρο όταν ένας τερματοφύλακας κρατάει το «μηδέν» για την εστία του λέμε ότι έχει κάνει «clean sheet». Το πιο κοντινό που μπορούμε να δούμε σε έναν γκαρντ είναι το να μετρήσουμε τα λάθη που κάνει σε ένα παιχνίδι.

Σε αυτόν τον τομέα ο Φλιώνης είναι από τους κορυφαίους όχι μόνο του Άρη, αλλά και συνολικά της Α1. To απέδειξε άλλωστε για άλλη μια φορά απέναντι στην ομάδα του Ηρακλή, όταν μπορεί να μην μπήκαν τα σουτ αλλά έκανε την διαφορά μέσα από την οργάνωση του.

Ο αρχηγός του Άρη έπαιξε συνολικά 26 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα, κατέβαζε την μπάλα για τον Άρη και αρκετές φορές δέχθηκε την πίεση των αντιπάλων του. Όλα αυτό μετρώντας… μηδέν λάθη σε ολόκληρο το παιχνίδι!

Μαζί με την απουσία λαθών έρχονται οι 5 ασίστ του, με τον δείκτη ασίστ/λάθη -που είναι κρίσιμος για έναν πλέι μέικερ- να είναι έως τώρα 10/1!

Αυτό λοιπόν που απέδειξε ο Φλιώνης είναι ότι η ομάδα θα έχει κάθε βράδυ έναν παίκτη θα μπορεί να γέρνει την πλάστιγγά υπέρ της ομάδας του, ακόμη και αν δεν του μπουν τα σουτ.

Σαφώς και θα υπάρξουν παιχνίδια που θα βάζει 18 και 20 πόντους όπως στην πρεμιέρα, αλλά ακόμη το πιο σημαντικό είναι ότι ακόμη και όταν αυτό δεν συμβαίνει έχει τον τρόπο να κάνει «καλό» στην ομάδα του.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button