Μπάσκετ

Το τρίποντο ως καθοριστικός παράγοντας στα ματς του Άρη

Οι κιτρινόμαυροι ψάχνουν συνέπεια στο σουτ τους ενόψει της συνέχειας.

Στο σύγχρονο μπάσκετ το τρίποντο παίζει έναν καθοριστικό ρόλο στα αποτελέσματα που έρχονται. Τα νούμερα επιβεβαιώνουν πως σε μία κακή μέρα στο τρίποντο, ο Άρης δεν βρίσκει λύσεις συνολικά.

Στα τελευταία επτά παιχνίδια πρωταθλήματος ο Άρης σούταρε με πάνω από 30% μόλις τρεις φορές. 

Σούταρε με 36% στη νίκη επί του Λαυρίου (84-60), ΜΕ 34% στη νίκη επί του Περιστερίου (75-82) και με 50% στο καλύτερο του ματς, απέναντι στον Ολυμπιακό (85-77).

Μάλιστα στα δύο παιχνίδια που ο Άρης κέρδισε οι αντίπαλοι του ήταν εκείνοι που στερήθηκαν το τρίποντο με το Λαύριο να μένει στο 27% και το Περιστέρι στο 20%. 

Αντίθετα με τον Κολοσσό ο Άρης σούταρε με 23%, με τον Προμηθέα με 25% στην κανονική διάρκεια και με 17% στον έξτρα γύρο, με το Μαρούσι με 20% και στην κανονική διάρκεια με το Περιστέρι με 25%!

Φυσικά και για το ποσοστό του τριπόντου υπάρχουν αρκετοί παράγοντες, όπως οι αντίπαλη άμυνα, το καθαρό μυαλό, το spacing. Δεν είναι ούτε θέμα «τύχης» ούτε (μόνο) θέμα ημέρας. Ταυτόχρονα όμως παραμένει ένα αναντίρρητο γεγονός ότι σε κακές μέρες από τα 6,75 ο Άρης -όπως και κάθε ομάδα- αντιμετωπίζει προβλήματα.

Ίσως εδώ το timing βέβαια να είναι θετικό. Ο Άρης αντιμετωπίζει προβλήματα (και) λόγω της απουσίας του Γκάλινατ ο οποίος πλέον επιστρέφει. Για την ακρίβεια η ομάδα θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει μετά από καιρό πλήρης και μένει να φανεί πως θα εμφανιστεί ενόψει των πλέι-οφ.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...
Back to top button