Γενικά

Το νέο Toyota Yaris Cross έρχεται με 130 PS

To δημοφιλέστερο Β-SUV της ελληνικής αγοράς, το Toyota Yaris Cross, ανανεώθηκε και εξοπλίζεται με νέο, ισχυρότερο υβριδικό σύστημα κίνησης.

Toyota Yaris Cross

Το Toyota Yaris Cross παρουσιάστηκε στην ευρωπαϊκή αγορά το 2021, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία τόσο στη χώρα μας, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Τρία χρόνια μετά, ήρθε η ώρα για το πρώτο φρεσκάρισμα.

Το όνομα Yaris για την Toyota έχει αναδειχθεί σε χρυσό εδώ και πολλές δεκαετίες. Μετά την πρόσφατη ανανέωση της χάτσμπακ εκδοχής του Yaris, ο ιαπωνικός κολοσσός προχωρά στην ανανέωση και του B-SUV της για να διατηρήσει τα σκήπτρα της κορυφής. Τι καινούργιο φέρνει το ανανεωμένο Yaris Cross λοιπόν;

Πρώτα και κύρια ένα αναβαθμισμένο υβριδικό σύνολο. Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας δεν αλλάζει, τουτέστιν παραμένει ο γνώριμος των 1,5 lt, ο οποίος όμως συνεργάζεται με ένα ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα, γεγονός που αυξάνει την ισχύ του από τους 116 PS στους 130 PS. Όπως δηλαδή είδαμε να συμβαίνει και στο συμβατικό Yaris.

Toyota Yaris Cross

Το ανανεωμένο Toyota Yaris Cross θα αποκτήσει ένα ισχυρότερο υβριδικό σύνολο, αποδίδοντας πλέον 130 PS

H αύξηση της ισχύος στην έκδοση Toyota Yaris Cross 130, όπως είναι η πλήρης ονομασία της, συνεπάγεται και μία αύξηση της τάξης του μισού δευτερολέπτου στις επιταχύνσεις (10,7” αντί για 11,2”), ενώ οι υποψήφιοι αγοραστές θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δικίνητες ή τετρακίνητες εκδόσεις, με ένα ή δύο ηλεκτροκινητήρες.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η έκδοση με τους 116 PS θα παραμείνει κανονικά διαθέσιμη στην γκάμα του Yaris Cross για εκείνους που επιθυμούν μία πιο προσιτή επιλογή.

Toyota Yaris Cross

Από εκεί και πέρα, αναβαθμίσεις υπάρχουν και στο κομμάτι του εξοπλισμού. Μπαίνοντας στο εσωτερικό του μικρού SUV της Toyota, το μάτι πηγαίνει κατευθείαν στην εμφανώς μεγαλύτερη οθόνη, διαγωνίου 12,3” που βρίσκεται στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας, των πλουσιότερων όμως εκδόσεων του μοντέλου. Στις απλούστερες εκδόσεις, το μέγεθος της οθόνης θα κυμαίνεται ανάμεσα στις 9” και τις 10,2”.

Πλούσια παραμένει και η ομπρέλα συστημάτων ασφαλείας, διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο τον οδηγό και τους επιβάτες. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το ανανεωμένο Toyota Yaris Cross προσφέρεται με Adaptive Cruise Control, σύστημα διατήρησης στο μέσον της λωρίδας κυκλοφορίας, σύστημα αυτόνομης ακινητοποίησης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και αποφυγής συγκρούσεων.

Toyota Yaris Cross

Συν τοις άλλοις, το Toyota Yaris Cross του αποκτά και δύο νέες γραμμές εξοπλισμού, επιχειρώντας να τονίσει συγκεκριμένα στοιχεία του εκδρομικού του και όχι μόνο χαρακτήρα. Με την έκδοση Premiere Edition ενισχύει την εκλεπτυσμένη εικόνα του, ενώ η γραμμή GR Sport αναδεικνύει έναν δυναμικότερο και πιο επιθετικό προσανατολισμό.

Στην έκδοση Premiere Edition, το Toyota Yaris Cross προσφέρεται με ένα αποκλειστικό χρώμα αμαξώματος Urban Khaki, μαύρη οροφή και τροχούς 18” , ενώ αναβαθμισμένες και πιο premium είναι και οι υφασμάτινες επενδύσεις του εσωτερικού.

Toyota Yaris Cross

Στην εξοπλιστική έκδοση GR Sport, πέρα από τους λογότυπους «GR» στις εξωτερικές αλλά και εσωτερικές επιφάνειες του αυτοκινήτου, διαθέσιμες είναι η ακτινωτές ζάντες 18” αλλά και η κλασική κυψελοειδής κεντρική εισαγωγή αέρα.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή ούτε η τιμή, ούτε και η ημερομηνία που το ανανεωμένο Toyota Yaris Cross θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία, με τις επίσημες ανακοινώσεις να έρχονται προσεχώς.

Toyota Yaris Cross

ΠΗΓΗ: www.drive.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button