Ποδόσφαιρο

Τουμαζάτος: «Ξεκάθαρος ο κανονισμός, δεν υπάρχει υπόθεση που να έχει γυρίσει από το 4-1»

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Yellownews» φιλοξενήθηκε ο υπεύθυνος του Άρη στο θέμα της αδειοδότησης αλλά και οικονομικός διευθυντής της ομάδας, Αγησίλαος Τουμαζάτος.

Αναλυτικά όσα είπε στους Δημήτρη Οσσανλή και Χρήστο Γκάλη:

Αρχικά ανέφερε:

Είναι ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα το οποίο αφορά την ΠΑΕ Άρης αλλά και ευρύτερα την διαχείριση τον ζητημάτων αδειοδότησης όπως αυτά διεκπεραιώνονται.

Θα ήθελα αρχικά να ξεκαθαρίσω 2-3 τεχνικά ζητήματα για να μην έχουμε παρερμηνείες για το τι έχει συμβεί.

Σήμερα που μιλάμε η ΠΑΕ Άρης έχει Ευρωπαϊκή άδεια, άδεια συμμετοχής στις προκριματικές Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο φάκελος έχει ήδη κριθεί. Η αδειοδότηση είναι μία διαδικασία που έχει ημερομηνία λήξεως 31/3 για ποσά και οφειλές που θεωρούνται ληξιπρόθεσμες στις 31/12 του προηγούμενου έτους.

Μιλάμε για υποθέσεις που υποβάλλονται στην UEFA και εξετάζονται εξονυχιστικά, όχι για υποθέσεις που έρχονται από το… πουθενά. Το λέω αυτό για την υπόθεση που έπαιξε ρόλο στην εισήγηση, η υπόθεση δεν αφορά εργαζόμενο της ΠΑΕ Άρης, είναι η υπόθεση ενός ποδοσφαιριστή, του Παλαθουέλος που ήταν ποδοσφαιριστής της υπό εκκαθάρισης ΠΑΕ του 2006, μιας ξέχωρης νομικής οντότητας.

Το 2016, όταν ιδρύθηκε η ΠΑΕ Άρης, η υπόθεση αυτή απασχόλησε από το 2020, σε χρόνο ανύποπτο και σε χρόνο που έκλεισε ένας κύκλος αδειοδότησης. Στις 31/12 του 2020 αυτή η υπόθεση σαν απλά γνωστοποίηση και όχι σαν πληρωτέα οφειλή ή ληξιπρόθεσμη γνωστοποιήθηκε στο FFP και στην ΕΠΟ. Γνωστοποιήθηκε ως είχε, ως μία εκκρεμοδικία. Δεν υπήρχε κάτι επίδικο, θα υπήρχε επίδικο για κάτι μελλοντικό, για την στιγμή που η υπόθεση τελεσιδίκησε, δηλαδή το 2022.

Σεβόμαστε την UEFA, τις επιτροπές της και είμαστε πάντα σύννομοι. Εν προκειμένου τον Μάρτιο του 2021, σε χρόνο ενεργό για ενέργειες αδειοδότησης, ερωτηθήκαμε γραπτώς και απαντήσαμε στην διεύθυνση αδειοδότησης. Απαντήσαμε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν αποτελεί οφειλή και δεν είναι πληρωτέα οφειλή και λάβαμε την άδεια.

Έναν χρόνο μετά, στις 31/3 2022 που είναι η καταληκτική ημερομηνία για να ελεγχθούν ποσά μέχρι τις 31/12/2021, η ίδια απλή γνωστοποίηση κατατέθηκε στην διεύθυνση αδειοδότησης της ΕΠΟ. Η ίδια γνωστοποίηση πήγε στην UEFA και δεν ερωτηθήκαμε ποτέ για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στην ακρόαση στην οποία παραβρεθήκαμε, ετέθη η αρνητική εισήγηση με αιτία αυτή την υπόθεση και κατατέθηκαν και γραπτά και προφορικά όσα τεκμηριώνουν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν αποτελούσε καν οφειλή.

Ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος και πεντακάθαρος, ότι τα ληξιπρόθεσμα κονδύλια τις 31/12 ελέγχονται μόνο ως οφειλή. Αυτό έκλεισα πολύ γρήγορα στον προηγούμενο κύκλο αδειοδότησης.

Φέτος ετέθη αυτή η αρνητική εισήγηση. Ο πρόεδρος της επιτροπής και τα τρία από τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη έδωσαν θετική εισήγηση, εκ των οποίων οι τρεις είναι νομικοί. Το πρωτοβάθμιο όργανο έκρινε ότι αυτές οι υποθέσεις δεν αποτελούν οφειλές και ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Από εκεί και μετά, από τα σάιτ και μόνο μάθαμε για την έφεση, και αυτό δείχνει και μία ποιότητα προσέγγισης σε ένα θέμα που απειλεί έναν οργανισμό. Ακούμε και μετά την αρνητική εισήγηση, χωρίς να έχουμε λάβει μέχρι τώρα κάποια επίσημη ενημέρωση, κάποιο εξώδικο, κάποια βόμβα, κάποια έφεση, εκ των οποίων δε λάβαμε τίποτα. Δε λέω ότι δεν συνέβη, αλλά εμείς δε λάβαμε τίποτα.

Πώς μπορείς να αφήνεις δύο 24ωρα να δονείται ένα σύστημα, το οποίο έχει ήδη επηρεάσει, έχει επηρεάσει για τον προγραμματισμό, για τις ανανεώσεις.

Εργαζόμαστε όλοι σε όλα τα σενάρια, είμαστε έτοιμοι σε κάθε εξέλιξη για να προστατέψουμε την ΠΑΕ Άρης.

Για το plan b στην UEFA:

Η άδεια για την οποία ομιλούμε είναι άδεια της οποίας η ιδιοκτησία έχει απευθείας η UEFA, η UEFA χορηγεί τις άδειες. Η ΠΑΕ Άρης κινείται άμεσα, σύννομα και με σεβασμό για να ενημερώσει και να διασφαλίσει ότι ανεξάρτητα με το κάθε σενάριο, την κάθε μεθόδευση και την κάθε εξέλιξη που προσπαθεί να αλλοιώσει την πραγματικότητα. Κινούμαστε σε κάθε κατεύθυνση και σε κάθε σενάριο, θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι η ΠΑΕ Άρης πρωτοπορεί και θέλει να δώσει αξίες αντικειμενικότητας, διαφάνειας και fair play.

Για το τι θα κάνει ο Άρης με την υπόθεση Παλαθουέλος αυτή καθαυτή:

Ο Άρης έχει τον προγραμματισμό του και έχει ενεργήσει και σε αυτήν την υπόθεση, όλα είναι κάτω από τον έλεγχο τον οποίο πρέπει να είναι. Είναι κάτι το οποίο είναι μέσα στον σχεδιασμό και τις ενέργειες μας.

Για το αν ο Άρης μπορεί να παρασταθεί στην δευτεροβάθμια επιτροπή:

Ο Άρης μπορεί και πρέπει να παρασταθεί, δεν είμαι ο αρμόδιος για το θέμα, αλλά το θεωρώ δεδομένο.

Για τα επόμενη βήματα της ΠΑΕ Άρης:

Ήδη η ΠΑΕ Άρης από εχθές τοποθέτησε το πλαίσιο και τις δράσεις αυτού του πλαισίου. Δεν αφήνουμε δευτερόλεπτο που να μην ασχοληθούμε με αυτό το ζήτημα στην Ευρωπαϊκή και την εγχώρια κατεύθυνση, κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και δεν έχουμε αφήσει δευτερόλεπτο να πάει χαμένο. Αλλά όλα αυτά εδράζουν μέσα από τα social media!

Ο Άρης ήδη παθαίνει ζημιά, στο ποδόσφαιρο μπορεί να γίνει μία ζημιά η οποία θα είναι αξεπέραστη.

Για το αν μπορεί να θυμηθεί υπόθεση που έχει ανατραπεί από 4-1:

Όσο η μνήμη μου με βοηθάει οι υποθέσεις που καταλήγουν στην δευτεροβάθμια είναι από την άλλη πλευρά. Έχουμε τα δεδικασμένα να μην έχει δοθεί άδεια στην πρωτοβάθμια και να έχει δοθεί σε δεύτερο βαθμό. Εδώ έχουμε ακριβώς το ανάποδο που αναδεικνύει περαιτέρω τα όσα ισχύουν.

Δε μπορώ να βρω λέξεις για να εκφράσω το πόσο ξεκάθαρη είναι η υπόθεση. Με αρνητική εισήγηση η οποία κρίθηκε με 4-1 ότι δεν ισχύει, τι να διεκδικηθεί στη δευτεροβάθμια; Το 4-1 για μία υπόθεση τόσο ξεκάθαρη.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button