Ποδόσφαιρο

Τι είπε ο Γκαγκάτσης για Άρη, Καρυπίδη και τους υπόλοιπους προέδρους

Συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης έδωσε ο, σε λίγες ημέρες νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Μάκης Γκάγκατσης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο νέο φορμάτ που… σχεδιάζεται για την Stoiximan Super League, ενώ αναφέρθηκε και στους προέδρους των μεγάλων ομάδων.

Το απόσπασμα της συνέντευξης στον ραδιοφωνικό σταθμό Λίμπερο:

Για την αλλαγή του φορμάτ στο πρωτάθλημα:

“Καταρχήν νομίζω ότι το πρωτάθλημα για δύο χρόνια (2017-19), είχε γίνει με 30 αγωνιστικές και χωρίς πλέι οφ. Από το 2019-20 εισήλθαν τα πλέι οφ των έξι ομάδων και για τον υποβιβασμό. Πιο παλιά υπήρχε το 2-5, παίζοντας για το Τσάμπιονς Λιγκ. Το 1-4 και 5-8 έχει 32 αγωνιστικές κι όχι 36 όπως τώρα. Οι ομάδες συμμετέχοντας πλέον στο Κόνφερενς Λιγκ. 36 αγωνιστικές είναι πολλές, θέλουμε να μειώσουμε την επιβάρυνση. Ο τηλεοπτικός πάροχος θεωρώ ότι θέλει να παίζουν οι “μεγάλοι” τέσσερις φορές. Μ’ αυτό τον τρόπο τα ματς των “μεγάλων” παραμένουν ίδια. Ουσιαστικά θα φύγει το Παναθηναϊκός-Λαμία, Ολυμπιακός-Λαμία κλπ. Τα ντέρμπι παραμένουν ίδια. Αυτό για το 1-4. Εδώ ιστορικά αν το πάρουμε, τα τελευταία 15 χρόνια, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από τη Λάρισα, ο Κυπελλούχος πάντα βρίσκεται στις τέσσερις πρώτες ομάδες. Υπάρχει ένας κίνδυνος ο 5ος να μη βγει Ευρώπη, αλλά αυτό δεν είναι σύνηθες. Το 5-8 θα δίνει ουσιαστικά στην 5η θέση το ευρωπαϊκό εισιτήριο, και θα δίνει την ευκαιρία σε ομάδες να παλεύουν για την Ευρώπη. Είναι άδικο γι’ αυτές τις ομάδες να παλεύουν για την Ευρώπη. Γι’ αυτό πρέπει να αλλάξει το σύστημα. Όμως αυτή την απόφαση την παίρνει η Σούπερ Λιγκ και κατόπιν έρχεται στην ΕΠΟ. Αν στη Σούπερ Λιγκ αρέσει το 1-6, πιθανότατα να το ψηφίσω κι εγώ”.

Αν υπάρχει πρόβλημα με τον Άρη:

“Κανένα. Την τελευταία 4-5ετία, ο Άρης δύο φορές μπήκε στην τετράδα. Γιατί να μην κάνει το ίδιο και την επόμενη χρονιά”.

Για τον Μαρινάκη:

“Τρελαμένος Ολυμπιακός. Παρορμητικός. Η κατάκτηση του φετινού ευρωπαϊκού τίτλου αποτελεί δικαίωση για τον ίδιο. Τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο”.

Για Αλαφούζο:

“Κύριος με Κ κεφαλαίο. Η νοοτροπία του συμβαδίζει περισσότερο με το ελβετικό και λιγότερο με το ελληνικό ποδόσφαιρο”.

Για Μελισσανίδη:

“Ευεργέτης της ΑΕΚ, αυτοδημιούργητος. Συνέβαλε καθοριστικά στην σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ”.

Για Καρυπίδη:

“Άνθρωπος με τον οποίο θα μπορούσα τώρα να πιω ούζο και να γελάσουμε. Πανέξυπνος, ο οποίος αν και δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, καταφέρνει και έχει τον Άρη σε θέση πρωταγωνιστή. Έχει υπερβάλει εαυτόν. Ξέρει από ποδόσφαιρο, αλλά αδικεί τον εαυτό του μερικές φορές με τις επιλογές του”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button