Ποδόσφαιρο

Σχίζας: «Με την ίδια νοοτροπία και στα πλέι οφ»

Στο… καθιερωμένο blog του στον ΕΣΑΚΕ, ο Σταύρος Σχίζας αναφέρθηκε στην πρεμιέρα του Άρη στα πλέι οφ κόντρα στον Παναθηναϊκό, στην ευκαιρία που χάθηκε να τερματίσει πιο ψηλά η ομάδα, ενώ δεν παρέλειψε να συλλυπηθεί τον Τζέιμς Κέλι.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο αρχηγός του Άρη:

Αύριο ξεκινά για μας η διαδικασία την οποία οι ομάδες περιμένουν όλη τη χρονιά: Τα playoffs της Stoiximan Basket League.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η ομάδα επιστρέφει στα playoffs μετά από πέντε χρόνια. Ήταν μεγάλο το διάστημα της απουσίας για ένα μέγεθος όπως ο Άρης. Απέναντί μας έχουμε τον Παναθηναϊκό. Όλοι γνωρίζουν την ποιότητα του αντιπάλου. Εμείς θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν, δείχνοντας το μαχητικό πρόσωπο που παρουσιάζουμε όλη τη χρονιά, είτε εντός, είτε εκτός έδρας.

Η ήττα από τον Απόλλωνα στην Πάτρα μάς στέρησε την ευκαιρία να τερματίσουμε πιο ψηλά στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και να αντιμετωπίσουμε έναν θεωρητικά πιο βατό αντίπαλο. Όμως, όπως και να’ χει, εμείς μπαίνουμε σε κάθε αγώνα με το ίδιο σκεπτικό και την ίδια νοοτροπία κι αυτό είναι η μάχη μέχρι το τέλος.

Σίγουρα απέναντι σε μία ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό, πρέπει να έχεις υψηλότατο βαθμό συγκέντρωσης και να παραμείνεις πιστός στο πλάνο, για να διεκδικήσεις κάτι καλό. Όπως είναι γνωστό, για μας όλα ξεκινούν από την άμυνα. Πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί και να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, έναν τομέα που αποτελεί ένα από τα μεγάλα όπλα του αντιπάλου μας. Σημαντική παράμετρος, ειδικά για ένα εκτός έδρας ματς, είναι και ο έλεγχος του ρυθμού.

Στην πρώτη φάση των playoffs οι αγώνες είναι πολύ κοντά μεταξύ τους. Την Τρίτη έχουμε το δεύτερο ματς, στην έδρα μας, όμως αυτό θα το σκεφτούμε το βράδυ της Κυριακής.

Κλείνοντας, θέλω να εκφράσω κι από δω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στον Τζέιμς Κέλι για τον θάνατο της μητέρας του. Είναι πολύ δύσκολες οι στιγμές που περνάει. Είμαστε δίπλα του και εύχομαι να παραμείνει δυνατός και να τιμά τη μνήμη της.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button