Μπάσκετ

Στήριξη και… ρεαλισμός

Ο Άρης στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα έδειξε να είναι -αυτή τη στιγμή- ένα επίπεδο κάτω από τη Γκραν Κανάρια και αυτό δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει κανέναν.

Η φετινή σεζόν του μπασκετικού Άρη είναι απόλυτα λογικό να έχει φέρει τον ενθουσιασμό του κόσμου. Η ομάδα επιστρέφει στο Eurocup μετά από οκτώ χρόνια και για πρώτη φορά ξεκινάει τη σεζόν με προσδοκίες.

Παρόλα αυτά ούτε ο Άρης έγινε ξαφνικά Ντένβερ Νάγκετς, ούτε το μπάτζετ έφτασε στον ουρανό. Ο Άρης είναι μια ομάδα με μεγαλύτερο μπάσκετ από τα προηγούμενα χρόνια, που όμως θα χρειαστεί να παλέψει σκληρά και σίγουρα δεν μπορεί ούτε καν να ονειρευτεί τα 8.500.000 ευρώ που δαπάνησε η Γκραν Κανάρια στο δικό της ρόστερ.

Αυτές οι γραμμές γράφονται για ένα overeaction που υπάρχει (από λίγους αυτήν τη στιγμή) και δυστυχώς μακάρι να διαψευστώ- θα το βλέπουμε όποτε έρχεται μία στραβή.

Ο Άρης λοιπόν είναι μία ομάδα που δεν θα παίξει αυτή τη στιγμή το μπάσκετ που μπορεί και αυτό πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας. Η ομάδα δεν είχε παίξει ολόκληρη ούτε σε ένα φιλικό, ενώ δεν έχει βρει τον αντικαταστάτη του Μπέιτς.

Ο Άρης ακόμη έχει μόλις δύο παίκτες με εμπειρία από δυνατές διοργανώσεις, τον Μποχωρίδη και τον Ντε Σόουζα, θα υπάρχουν ματς που αυτό θα φαίνεται και χρειάζεται να το έχουμε αυτό στο μυαλό μας.

Θα υπάρχουν ματς που ο Καρ θα δείχνει το τεράστιο ταλέντο του, αλλά -στο ξεκίνημα- θα υπάρχουν και οι κακές μέρες. Θα υπάρχουν ματς όπως το χθεσινό του Γκάλινατ, θα υπάρξουν και παιχνίδια που η μπάλα δεν θα μπαίνει.

Τι θέλω να πω με αυτό; Ότι ο Άρης ακόμη δεν έχει αποβάλει την ταμπέλα του underdog, θα παλεύει σκληρά, θα κάνει πολύ καλά ματς, θα κάνει νίκες όταν όλοι θα τον έχουν ξεγραμμένο, αλλά ταυτόχρονα θα έχει και κακές εβδομάδες.

Η σεζόν θα είναι ένα rollercoster γιατί ο Άρης σε Ελλάδα και Ευρώπη παίζει απέναντι σε πολύ καλές -και ακριβότερες από εκείνον- ομάδες.

Αυτή η ομάδα χρειάζεται τη στήριξη μας στα καλά και στα άσχημα. Να έχει το γήπεδο τον κόσμο που είχε χθες, να υπάρχει η ίδια αγάπη που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια και να αποφευχθούν οι υπερβολικές αντιδράσεις.

Στο καθαρά αγωνιστικό υπάρχουν κάποια πρώτα πράγματα, κάποιοι παίκτες που δείχνουν πολύ καλά στοιχεία και κάποιοι που δείχνουν να θέλουν τον χρόνο τους, αλλά πιο καθαρή εικόνα θα υπάρχει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...
Back to top button