Γενικά

Σε ποσοστό 10% τα θετικά τεστ για τον κορωνοϊο στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Στον ΕΟΔΥ θεωρούν ότι μέχρι το τέλος των τεστ το ποσοστό των θετικών αποτελεσμάτων θα μειωθεί και η κατάσταση δεν θα είναι τόσο δραματική.

Κοντά ή και πάνω από 10% των τεστ κορωνοϊού, που γίνονται αυτή την ώρα και μέχρι τις 20:00 το βράδυ στην παραλία της Θεσσαλονίκης, βγαίνουν θετικά, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr.

Το ποσοστό είναι εξαιρετικά υψηλό και οι αρμόδιοι θεωρούν ότι είναι πρώιμο ακόμη για γενικεύσεις, συνιστώντας ψυχραιμία και υπομονή μέχρι να ολοκληρωθούν τα τεστ σήμερα για να υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα ως προς τα ποσοστά.

Διαβάστε: Τεράστιες ουρές στην παραλία της Θεσσαλονίκης για τα δωρεάν τεστ κορωνοϊού (φωτο+vid)

Ωστόσο, η εικόνα που παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη προσομοιάζει με την εικόνα που παρουσίασαν οι Σέρρες όταν την πρώτη μέρα τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούσαν τεστ στην κεντρική πλατεία και το ποσοστό των θετικών έφτανε επίσης στο 10%. Αποτέλεσμα ήταν να μπει στο «κόκκινο» (επίπεδο επιτήρησης 4) ο νομός Σερρών.

Η κυβέρνηση δεν περίμενε πάντως τα σημερινά τεστ για να πάρει αποφάσεις, καθώς ήδη ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την είσοδο του νομού στο «κόκκινο».

Όπως μεταφέρεται αρμοδίως στη Voria.gr, εάν παραμείνει πάντως το ποσοστό σε τόσο υψηλό επίπεδο η κατάσταση θα είναι τραγική και ο κόκκινος συναγερμός θα παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα εξαιτίας της μεγάλης διασποράς των προηγούμενων ημερών και μέχρι να αποδώσουν τα μέτρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό των θετικών στον ιό τεστ που ανέμεναν οι αρμόδιοι δεν ξεπερνούσε το 3% – 5%. Με το 10% τα απόλυτα νούμερα των κρουσμάτων θα ξεπεράσουν ακόμη και τις πιο δυσοίωνες προσβλέψεις.

πηγή: Voria.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button