Μπάσκετ

Σαρωτικός Άρης, «πάτησε» το Μεσολόγγι (77-48)!

Ένας τρομακτικός Άρης από τα… παλιά, «πάτησε» το Μεσολόγγι σε μια μαγική βραδιά για τους κιτρινόμαυρους. Παίζοντας εξαιρετική επίθεση και άμυνα έφτασε εύκολα στην τέταρτη νίκη του στην φετινή Basket League με σκορ 77-48!

Με τους Σούλερ, Τσάλμερς, ΝτεΚόζι, Κουζέλογλου και Χαριτόπουλο ξεκίνησε ο Άρης στο αρχικό σχήμα, ενώ οι Ντραγκίσεβιτς, Μιλόσεβιτς και Λιτλ συμπεριλήφθηκαν στην 12άδα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με άστοχα σουτ εκατέροθεν και λάθη από την πλευρά του Μεσολογγίου. Με τη συμπλήρωση 5 αγωνιστικών λεπτών το σκορ ήταν μόλις 6-7.

Ωστόσο, οι κίτρινοι ανέβασαν την απόδοσή τους στην επίθεση στο 2ο μισό και με ηγέτη τον Κουζέλογλου, ο οποίος σκόραρε 10 πόντους και μάζεψε 5 ριμπάουντ και τον ΝτεΚόζι που πέτυχε 8 πόντους, διαμορφώθηκε το 19-13 στη λήξη της πρώτης περιόδου.

Στα τελευταία 3 λεπτά πέρασε στο παρκέ ο Ντραγκίσεβιτς ο οποίος βοήθησε στα ριμπάουντ και στις άμυνες, ενώ από τα highlight της πρώτης περιόδου ήταν μια πολύ όμορφη πάσα του Μαυροβούνιου στη weak side για τον ΝτεΚόζι, με τον τελευταίο να πετυχαίνει τρίποντο.

Το μόλις 1 λάθος των κιτρινόμαυρων κόντρα στα 5 του Μεσολογγίου, αλλά και τα 12 ριμπάουντ που μάζεψαν οι κίτρινοι στα πρώτα δέκα λεπτά απέναντι στα 8 των φιλοξενούμενων, σε συνδυασμό με την ενέργεια των Κουζέλογλου και ΝτεΚόζι έγραψαν το 19-13 στο Παλέ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο πέρασε ο Μιλόσεβιτς στη 5αδα του Άρη. Ένα γρήγορο 6-0 των κιτρινόμαυρων σε λιγότερο από 1 λεπτό αγώνα, οδήγησε τον κόουτς Καλαμπάκο στο να πάρει τάιμ αουτ, όταν ο Άρης ήταν στο +12 (25-13).

Οι κίτρινοι ανέβασαν ακόμη περισσότερο την απόδοσή τους τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα, ενώ το σημείο που χώλαινε ο Άρης σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια, οι ψηλοί, επιτέλους… «διορθώθηκε».

Μιλόσεβιτς και Ντραγκίσεβιτς έδωσαν μάχες και στις δύο πλευρές του παρκέ, σε συνάρτηση με τα τρίποντα των Λιτλ και Σταμάτη, διαμόρφωσαν το 42-29 με τη λήξη του ημιχρόνου.

Το τρίτο δεκάλεπτο συνέχισε ακάθεκτος ο… καταιγιστικός Άρης, μεγαλώνοντας εκ νέου τη διαφορά. Οι κίτρινοι έτρεξαν ένα 10-0, εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +23 σε λιγότερο από 3 λεπτά αγώνα (52-29), αναγκάζοντας τον Καλαμπάκο να πάρει νέο τάιμ άουτ.

Ο Άρης ήταν ο κυρίαρχος του παρκέ. Παράλληλα, η άμυνα των κιτρινόμαυρων συνέχισε να… μασάει σίδερα. Η διαφορά όλο και μεγάλωνε. Τελικά η λήξη του 3ου δεκαλέπτου βρήκε τον Άρη στο +27 και στο 65-38, ο οποίος ήταν ανώτερος σε όλες τις σχετικές κατηγορίες των στατιστικών.

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Γρήγορα ο Άρης πήγε τη διαφορά στο +30 με τρίποντο του Σταμάτη, το τέταρτο αποψινό του (4/5).

Μεγαλύτερη διαφορά ήταν το +32 (71-39). Το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης ήταν το 77-48 σε μια μαγική βραδιά για τους κιτρινόμαυρους.

Τα δεκάλεπτα: 19-13, 42-29, 65-38, 77-48

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button