Ποδόσφαιρο

Προσκυνώ την χάρη σου λαέ μου – Δέκα χρόνια από το έπος (videos)

Σαν σήμερα, πριν δέκα χρόνια, στις 24 Απριλίου του 2010, ο Αρης έγραφε ιστορία. Μπορεί να μην κατέκτησε το Κύπελλο, όμως αποκόμισε κάτι πιο σημαντικό, τον σεβασμό σε οπαδικό επίπεδο από όλες τις υπόλοιπες ομάδες.

Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, ο κόσμος του κατάφερε να κάνει όλη την Ελλάδα να παραμιλάει με την μετακίνηση ρεκόρ που έκαναν για τον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Οι φίλοι του Άρη κατάφεραν να γράψουν με χρυσά γράμματα την δική τους ιστορία καθώς οργάνωσαν και πραγματοποίησαν με απόλυτη επιτυχία τη μεγαλύτερη οπαδική μετακίνηση στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Τεράστιες ουρές στο Κλεάνθης Βικελίδης και παραπάνω από 27.000 εισιτήρια κατάφεραν να προμηθευτούμ οι κιτρινόμαυροι με αποτέλεσμα τα εισιτήρια να έχουν κάνει «φτερά» μέσα σε λίγες ώρες μετά την έκδοσή τους.

Για την οργάνωση της γιγαντιαίας εκδρομής «επιστρατεύτηκαν» περισσότερα από 350 πούλμαν, αλλά και εφτά πτήσεις τσάρτερ. Επιπλέον οπαδοί συνέρρευσαν στο ΟΑΚΑ με κάθε μέσο.

Η προετοιμασία της εκδρομής διήρκεσε πολλές εβδομάδες πριν τη μέρα του τελικού. Σκοπός ήταν να προνοήσουν τα πάντα. Τελικά διοργανώθηκε άψογα καθώς είχαν προβλεφθεί τα πάντα. Αρκεί να πούμε ότι στα πούλμαν υπήρχαν γιατροί και μηχανικοί για παν ενδεχόμενο και οποιοδήποτε πρόβλημα προέκυψε ξεπεράστηκε.

Η εικόνα στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών εντυπωσιακή και πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα. Ένα ατέλειωτο κονβόι οχημάτων κιτρίνισε πολλά χιλιόμετρα του αυτοκινητόδρομου προκαλώντας την έκπληξη των περαστικών.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι δόθηκε ειδική άδεια από το Υπουργείο μεταφορών για να ανοίξουν τα Τέμπη (τότε γίνονταν έργα), εξαιτίας του μεγάλου όγκου των οχημάτων. Στη συνέχεια, τα περισσότερα από 350 πούλμαν είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Σχηματάρι και από εκεί μεταφέρθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Φυσικά στην εκδρομή συμμετείχαν οπαδοί από όλη την Ελλάδα, αλλά και από αρκετά από το εξωτερικό. Υπήρξε και οπαδός που ταξίδεψε από τη μακρινή Νέα Ζηλανδία για να δει τον τελικό.

Η ατμόσφαιρα μέσα στο ΟΑΚΑ μαγική. Η κιτρινόμαυρη ατμόσφαιρα από τους οπαδούς έκανε το γύρω της Ελλάδας κι όχι μόνο.

Δώρα Λάμπρου

Η αγάπη για τον Άρη ήταν δεδομένη, το πάθος της για τον αθλητισμό αδιαπραγμάτευτο, κάπου εκεί προστέθηκε το...μικρόβιο της δημοσιογραφίας, με το Yellow Radio να αποτελεί το "εφαλτήριο" για το ταξίδι της ενημέρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button