ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Πωλείται η Λίβερπουλ!

Με ανακοίνωσή της στο «Athletic», η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Λίβερπουλ, Fenway Sports Group επιβεβαίωσε πως το κλαμπ τίθεται προς πώληση, εάν και εφόσον λάβει αξιόλογη πρόταση, ενώ ήδη έχει αρχίσει η διαδικασία προσέλκυσης ενδιαφερόμενων αγοραστών.

Η εποχή της Fenway Sports Group και του Τζον Χένρι στη Λίβερπουλ φαίνεται πως φτάνει στο τέλος της. Σε μια αιφνίδια εξέλιξη, η αμερικανική επενδυτική εταιρεία -που είναι ιδιοκτήτρια των Reds τα τελευταία δώδεκα χρόνια- ανακοίνωσε πως το κλαμπ τίθεται προς πώληση και ήδη στρέφεται στην προσέλκυση υποψήφιων αγοραστών.

Η είδηση προέκυψε μέσα από την ανακοίνωση της FSG που δημοσίευσε το «Athletic», στην οποία αναφέρεται ότι πολλές φορές στο παρελθόν οι ιδιοκτήτες είχαν λάβει προτάσεις για την πώληση του συλλόγου και πως ήταν αποφασισμένοι να τις εξετάσουν μόνο αν επρόκειτο για το καλό του κλαμπ.

Διεθνή funds όπως η Goldman Sachs (γνωστή ποδοσφαιρικά και από τη χορήγηση δανείου στην Μπαρτσελόνα) και η Morgan Stanley έχουν κληθεί ήδη για να συνεργαστούν στην αξιολόγηση του deal σε περίπτωση πρότασης.

Η δήλωση της FSG:

“Είχαμε πρόσφατα αλλαγές ιδιοκτησίας και φήμες για αλλαγές στην Πρέμιερ Λιγκ, οπότε αναπόφευκτα μας ρωτάνε συχνά για τη Λίβερπουλ.

Η FSG έχει συχνά εισπράξει ενδιαφέρον από τρίτους που επιθυμούν να γίνουν μέτοχοι στη Λίβερπουλ. H FSG έχει πει και στο παρελθόν ότι με τις σωστές συνθήκες θα σκεφτόμασταν νέους μετόχους, αν ήταν για το καλό της Λίβερπουλ ως συλλόγου.

Η FSG παραμένει απολύτως αφοσιωμένη στην επιτυχία της Λίβερπουλ, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button