ΑπόψειςΠοδόσφαιρο

Πανύψηλο ταβάνι, αβέβαιο πάτωμα: Αυτός είναι ο Αμπουμπακάρ Καμαρά

Έναν παίκτη με όλο το ταλέντο του κόσμου, σε καλή ηλικία και με μεταπολιτική αξία αποκτάει ο Άρης στο πρόσωπο του Καμαρά. Όλα αυτά με την υποχρέωση να χειριστεί σωστά την περίπτωση του.

Οι κιτρινόμαυροι ολοκλήρωσαν μία πολύ σημαντική μεταγραφή, την ακριβότερη της ιστορίας του. Όλα αυτά για το ταλέντο του Αμπουμπακάρ Καμαρά που στα 26 του ετοιμάζεται να παίξει στην Θεσσαλονίκη.

Από την Αμιέν στην Φούλαμ, τις δύο ανόδους και τους δανεισμούς

Ο Καμαρά ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Μονακό στα καλύτερα της χρόνια ενώ την επόμενο σεζόν μετακόμισε στο Βέλγιο για την Κόρταραϊκ. Από εκεί πήγε στην Αμιέν με την οποία ήταν κομβικός στην άνοδο που πέτυχε στην Ligue 1 την σεζόν 2016/17.

Η συγκεκριμένη χρονιά ήταν από τις καλύτερες και πιο ιδιαίτερες του Καμαρά. Από τον Ιανουάριο του 2017 αρκετές ομάδες χτύπησαν την πόρτα του, χωρίς κάποια να μπορέσει να τον αποκτήσει. Τελικά άλλαξε στέγη τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς όταν αποκτήθηκε από την Φούλαμ αντί 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Εκεί είχε δύο ανόδους στην Premier League ενώ στην Τσάμπιονσιπ σκόραρε περίπου ένα γκολ ανά πέντε παιχνίδια. Διάφορα συμβάντα τον έστειλαν δύο φορές δανεικό και τελικά εκτός Λονδίνου.

Τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά

Σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό πρόκειται για έναν δυναμικό παίκτη. Κοιτάει πάντα να βγει πίσω από την άμυνα, παίζει με ρυθμό και πιέζει. Οι Άγγλοι τον θεωρούσαν τον «τέλειο παίκτη να κυνηγήσει έναν τερματοφύλακα».

Πρόκειται για έναν καλό εκτελεστή (ιδίως με τα δεξί του πόδι) ενώ στα συν του είναι και ότι έχει τρομερή αντοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι παίκτης που δουλεύει. Πολλά μπορεί να έχουν ακουστεί για τον χαρακτήρα του, αλλά ποτέ ότι δεν δουλεύει. Αυτό σίγουρα είναι ένα μεγάλο συν.

Στο χέρι του club και του Μάντζιου

Μέσα σε όλα έχουν ακουστεί αρκετά πράγματα ανά τα χρόνια για τον Καμαρά. Για περιστατικά που έχει δημιουργήσει, για το ότι έχει έναν εκρηκτικό χαρακτήρα και για το ότι δεν λειτούργησε όπως η Φούλαμ θα ήθελε.

Άλλωστε το μεγαλύτερο θέμα των Άγγλων δεν ήταν το τι έδωσε ο Καμαρά, -άλλωστε δύο ανόδους πήραν με εκείνον- αλλά οι τεταμένες σχέσεις που είχαν δημιουργηθεί με άλλα μέλη του club.

Στον Άρη θα πρέπει οι αρμόδιοι να διαχειριστούν σωστά την περίπτωση του και να πάρουν το 100% από εκείνον. Άλλωστε αν δεν είχαν δημιουργηθεί κάποια ζητήματα, ο Καμαρά πιθανότατα στην Ελλάδα θα ερχόταν μόνο για διακοπές.

Καταληκτικά

Πρόκειται δεδομένα για έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή. Για έναν άνθρωπο που δουλεύει, που θέλει να πετύχει, που μετά την Φούλαμ έχει ένα επιπλέον κίνητρο. Για έναν παίκτη σε εξαιρετική ηλικία που μπορεί όχι μόνο να κάνει την διαφορά στον Άρη αλλά και να δώσει (μελλοντικά) λεφτά στον σύλλογο.

Το θέμα είναι όλος ο οργανισμός Άρης να κάνει αυτό που πρέπει ώστε ο Καμαρά να πιάσει το ταβάνι του, το οποίο είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button