Ποδόσφαιρο

Πάρντιου στο “yellowradio.gr”: “Θα είμαστε καλύτεροι στον δεύτερο γύρο”

Μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση είχαν οι εκπρόσωποι του Τύπου με τον προπονητή του Άρη, Άλαν Πάρντιου, στην οποία μίλησε για τις εντυπώσεις του μέχρι τώρα από την ομάδα, το ελληνικό Πρωτάθλημα και όχι μόνο…

Ήταν η δεύτερη φορά που είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε τετ α τετ με τον Άγγλο τεχνικό, πέραν των συνεντεύξεων Τύπου, ρωτώντας αρκετά πράγματα και παίρνοντας ξεκάθαρες απαντήσεις για όλα τα θέματα.

-Τι κρατάτε μετά το φινάλε του πρώτου μισού της σεζόν;

“Ήταν μία περίοδος που υστερούσαμε στις στατικές φάσεις. Είχαμε πρόβλημα στο κέντρο, όταν χάσαμε τον Ντουκουρέ. Είχαμε βέβαια τον Πίτερ (σ.σ. Ετέμπο), που ήρθε στο τέλος των μεταγραφών και υπό τις οδηγίες μου ήταν ίσως ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Χρειαζόμαστε έναν παίκτη στα χαφ. Ξέρω όσα ακούγονται για τον Νταρίντα. Εύχομαι να τον πάρουμε. Έχουμε και μία ακόμα επιλογή, εάν στραβώσει κάτι.

Υπάρχει και η περίπτωση Μαντσίνι… Ήταν σημαντικός για εμάς, οπότε πρέπει να βρούμε τον αντικαταστάτη του. Επίσης ο Άντρε (σ.σ. Γκρέι) χρειάζεται ανταγωνισμό. Ο Ζερβίνιο δεν είναι επιθετικός, αλλά τα έχει πάει καλά. Δεν κοιτάω κάτι για άλλη θέση. Είμαι ικανοποιημένος από την άμυνα. Πίσω είμαστε δυνατοί. Ο Ντουκουρέ επιστρέφει και ίσως τον χρησιμοποιήσω κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα. Στην επίθεση, ακόμα και με τα γκολ κόντρα σε Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα, νιώθω ότι χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω”.

-Αυτή την εβδομάδα βλέπουμε δοκιμές σε σχήματα και συγκεκριμένα ένα 3-5-2. Άρα να υποθέσουμε ότι σκέφτεστε μία αλλαγή στη διάταξη…

“Πρέπει να είμαστε πολύ καλοί σε αυτό που κάνουμε, βάσει του ρόστερ που έχω στη διάθεσή μου. Οι δοκιμές και συγκεκριμένα το 3-5-2, είναι μία ακόμα επιλογή, πέραν του 4-3-3 που χρησιμοποιούμε. Πιστεύω ταιριάζει στην ομάδα. Μπορεί να το δοκιμάσω την Κυριακή, ώστε να το δω και στην πράξη. Όλοι οι παίκτες έχουν παίξει ξανά αυτό το σύστημα. Η διαφορά είναι τους μαθαίνω τι ακριβώς θέλω με αυτή τη διάταξη”.

-Τί εντυπώσεις σας αφήνει έως τώρα το ελληνικό πρωτάθλημα;

“Όταν ήρθα, ίσως η προσωπικότητά μου βοήθησε στο πρώτο παιχνίδι. Όχι οι τακτικές κλπ… Μετά όμως προσγειωθήκαμε σε μία άλλη κατάσταση. Η ήττα στο Βόλο και φυσικά με ΑΕΚ. Έκανα λάθη σε εκείνο το ματς. Υποτίμησα την ΑΕΚ και υπερεκτίμησα τις επιλογές που έκανα για την ενδεκάδα. Μετά από εκείνον τον αγώνα άρχισα να καταλαβαίνω το πρωτάθλημα και τους παίκτες που έχω. Άρχισα να προσθέτω μικρά-μικρά πράγματα. Πιστεύω ότι στον 2ο γύρο θα είμαστε καλύτεροι.

Εχω δει αρκετά για να βγάλω το συμπέρασμα ότι μπορούμε να βρεθούμε στις πρώτες θέσεις. Με δουλειά, μεταγραφές, μπορούμε να είμαστε στις πρώτες θέσεις. Ο Άρης πρέπει να… ταράξει τις σταθερές της Αθήνας”.

-Είδαμε ότι αλλάξατε εκτελεστή στις στατικές φάσεις, δίνοντας το χρίσμα στον Πάλμα.

“Ο Πάλμα είναι πολύ καλός σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού, ειδικά στα κόρνερ”.

-Υπάρχει η ανάγκη να ψηλώσει η ομάδα, λόγω και των στατικών φάσεων.

“Με τους στόπερ που έχουμε ή μία πιθανή τριάδα στην άμυνα, μπορούμε να δώσουμε λίγο παραπάνω ύψος. Για αυτό έβαζα τον Μάρβιν (σ.σ. Πίρσμαν) στα τελευταία παιχνίδια”.

-Το Κύπελλο ξεκινάει σε δύο εβδομάδες Υπάρχει ανησυχία για το πώς θα επιστρέψει η ομάδα μετά τη διακοπή;

“Με απασχολεί το μομέντουμ με το οποίο κλείσαμε τον 1ο γύρο. Αυτό θέλω και στο Κύπελλο. Είναι πολύ σημαντικό ματς. Όσους γνώρισα στο μπάσκετ, μου έλεγαν να κερδίσω το Κύπελλο (σ.σ. γέλια). Αντιλαμβάνομαι τι θέλει ο κόσμος. Δεν είναι όμως εύκολο με την κλήρωση που έχουμε. Υπάρχει ο Ολυμπιακός, υπάρχει η ΑΕΚ…”

-Ο Καμάτσο είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση.

“Είναι από τους καλύτερους εκτελεστές μας. Ωστόσο στα παιχνίδια έχει χάσει σημαντικές ευκαιρίες. Νιώθω άσχημα για αυτόν. Πιστεύω ότι μπορεί να κάνει έναν καλό 2ο γύρο”.

-Για τον Μάνου; Και αυτός είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του.

“Η διάρκεια είναι κάτι για το οποίο του έχω μιλήσει. Εάν θέλει να δικαιολογήσει τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για αυτόν, πρέπει να γίνει πιο ουσιαστικός στην τελική ενέργεια. Εκεί είναι το πρόβλημά του. Από εκεί και πέρα δεν έχω παράπονο. Του ζήτησα να είναι πιο… βίαιος. Πιο επιθετικός, δυναμικός. Το δουλεύουμε. Με τον Πάλμα τα πάμε καλά. Ο Μάνου είναι το επόμενο πρότζεκτ για εμάς. Για την ώρα όμως ο πρώτος στόχος του, πρέπει να είναι η παρουσία του στην ενδεκάδα”.

-Για τον Ιτούρμπε;

“Πρέπει να βελτιωθεί στο δεύτερο μισό της σεζόν και το ξέρει. Να γίνει πιο ουσιαστικός, όπως και όλη η ομάδα μπροστά. Το έχω πει και στα παιδιά. Για να γίνουμε πιο επιθετικοί, πρέπει να μην κάνουμε πολύπλοκα τα πράγματα. Να απλοποιήσουμε το παιχνίδι μας”.

-Ίσως για αυτό η ομάδα χρειάζεται και έναν εξτρέμ με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

“Το καλοκαίρι έχεις άλλη άνεση με αυτά που θέλεις. Τώρα δεν είναι εύκολο. Όπως και με τον επιθετικό”.

Πως λειτουργείτε στην ομάδα πάνω στις μεταγραφές;

“Είναι τρία-τέσσερα άτομα σε αυτή τη διαδικασία, τα οποία συγκεντρώνουν κάποιες επιλογές. Στη συνέχεια αυτές εξετάζονται από τον Γιώργο (σ.σ. Κικερίδη) και τον Κρίστο (σ.σ. Ζαχάριεφ), που είναι ο αναλυτής μας. Κοιτάω τους αριθμούς, κοιτάω την προσωπικότητα ενός παίκτη και αν μπορώ να πάρω κάποιες παραπάνω πληροφορίες από τις γνωριμίες μου. Μετά θα δώσω την τελική μου απάντηση. Από εκεί και πέρα η δουλειά του προέδρου είναι να εξασφαλίσει τους οικονομικούς πόρους”.

Δημήτρης Οσσανλής

Δημοσιογράφος, μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. Δημοσιογραφεί για πολλά χρόνια από το μετερίζι της έντυπης ενημέρωσης. Συντάκτης Ύλης, Αρχισυντάκτης και Διευθυντής σε «ΣΠΟΡ του Βορρά», «Αθλητικά Νέα» και «Αθλητικά Νέα των Συντακτών» αντίστοιχα. Πλέον είναι στην ομάδα του YELLOW RADIO FM 101.7 επιστρέφοντας στη ραδιοφωνική ενημέρωση μετά από μία δεκαετία.
Back to top button