Ποδόσφαιρο

Ο πρόεδρος της Νάπολι πρότεινε τη δημιουργία νέας European League

Ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις έριξε στο τραπέζι την δημιουργία νέου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το οποίο μπορεί να αποφέρει έσοδα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το έργο της European Super League συνεχίζει να είναι αμφιλεγόμενο, με τον Αλεξάντερ Τσεφέριν να συνεχίζει να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον των τριών ιδρυτικών μελών, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους. Οι τρεις ομάδες είναι ακόμα πεπεισμένες ότι είναι σε θέση να δημιουργήσουν αυτό το πρόγραμμα ελιτίστικου πρωταθλήματος, σε βάρος της UEFA Champions League.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, έριξε στο τραπέζι μια νέα ιδέα, προτείνοντας ένα νέο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αξίας 10 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Το σύστημα δεν λειτουργεί πλέον. Το Champions League και το Europa League δεν παράγουν αρκετά έσοδα για τους συλλόγους για να δικαιολογήσουν τη συμμετοχή τους. Για να είσαι ανταγωνιστικός χρειάζεσαι περισσότερους κορυφαίους παίκτες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα – και το χρηματικό έπαθλο των ευρωπαϊκών διαγωνισμών δεν το λαμβάνει υπόψη αυτό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι σύλλογοι πρέπει να μιλούν μεταξύ τους για να προσφέρουν ένα πιο σύγχρονο και πιο προσοδοφόρο τουρνουά για όλους.

Πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των αγώνων σε όλη την Ευρώπη. Επιπλέον, δημιουργούμε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με δημοκρατικό σύστημα εισόδου, με βάση το τι επιτυγχάνουν οι ομάδες στις εθνικές τους διοργανώσεις. Εξέτασα ένα έργο έτοιμο να φέρει 10 δισεκατομμύρια ευρώ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά χρειαζόμαστε θέληση και πλήρη ανεξαρτησία», εξήγησε χαρακτηριστικά στη Daily Mail.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button