ΓενικάΜουσική

Ο Μιχάλης Πούγουνας παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ “Όταν η Καλλιθέα πήγαινε Cinema” (Video)

Το Σάββατο 10 Ιουνίου, στις 8.30 το βράδυ, θα γίνει η παρουσίαση και προβολή του ντοκιμαντέρ “Όταν η Καλλιθέα πήγαινε Cinema”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, Ναβαρίνου 71, στις Τζιτζιφιές, με ομιλητές τους συντελεστές του ντοκιμαντέρ Μιχάλης Πούγουνας, Σπύρος Κερκύρας και Γεώργιος Δάβος.

Το “Όταν η Καλλιθέα πήγαινε Cinema”, είναι ένα ανεξάρτητο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, με θέμα τις κινηματογραφικές αίθουσες της Καλλιθέας, το οποίο έφτιαξαν με νοσταλγική διάθεση, ο Μιχάλης Πούγουνας και ο Σπύρος Κερκύρας.

Η ιδέα για την δημιουργία του ήρθε σε έναν από τους πρωινούς περιπάτους του δημοσιογράφου Σπύρου Κερκύρα και του μουσικού και συγγραφέα Μιχάλη Πούγουνα, στις Τζιτζιφιές, απ αυτούς τους περιπάτους που είναι γεμάτοι από φράσεις του τύπου “θυμάσαι τον κινηματογράφο τάδε που ήταν εδώ και τον άλλον κινηματογράφο που ήταν εκεί;”

Χωρίς να έχουν χολιγουντιανές φιλοδοξίες, αποφάσισαν να τραβήξουν όλα τα πλάνα με ένα κινητό τηλέφωνο και το αποτέλεσμά ήταν ικανοποιητικό. Άρεσε όμως και στον κόσμο.

Σπύρος Κερκύρας και Μιχάλης Πούγουνας

Την 1η Ιουλίου του 2021 ανέβασαν στο YouTube ολοκληρωμένο το ντοκιμαντέρ “Όταν η Καλλιθέα πήγαινε Cinema – Μέρος Α’”.

Στην ομάδα προστέθηκε και ο Δρ. Γιώργης-Βύρων Δάβος, Επισκέπτης καθηγητής Μιλάνο και Βίγο, Ισπανίας-Κριτικός Τέχνης, και έβαλαν μπροστά το Μέρος Β΄ το οποίο έχει να κάνει με τις κινηματογραφικές αίθουσες που καλύπτουν την περιοχή από το κέντρο της Καλλιθέας μέχρι τον λόφο Σικελίας.

Σε αυτό το επεισόδιο είχαν την τύχη να τους μιλήσουν ιδιοκτήτες κινηματογράφων όπως ο Αλέξανδρος Ζαγγανάς του σινέ Ετουάλ, ο Ανδρέας Βαγιανός του σινέ Καλλιθέα και ο Δημήτρης Σταύρος του σινέ Αλεξάνδρα.

Ακόμη, καλλιτέχνες όπως ο Θέμης Ανδρεάδης, ο Δημήτρης Μητσοτάκης των Ενδελέχεια, ο σκηνοθέτης Γιώργος Τσονωνάς, και ο Νεοσμυρνιώτης δημοσιογράφος Γιάννης Αλεξίου.

Η Καλλιθέα είναι ένας από του πολυπληθέστερους δήμους της Ελλάδας και ίσως η περιοχή με τους περισσότερους κινηματογράφους στην χώρα. Η ιστορία της είναι μια μικρογραφία της ιστορίας της σύγχρονης Ελλάδος και ο κινηματογράφος υπήρξε ένα βάλσαμο και ένας από τους κυριότερους τρόπους διασκέδασης για τους κατοίκους της.

Εάν θα μπορούσαμε να κατατάξουμε σε κάποιο είδος το “Όταν η Καλλιθέα Πήγαινε Cinema” αυτό θα ήταν η Αστική Λαογραφία.

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της
Back to top button