Γενικά

Ο ιερέας με τη Νοτιοαφρικάνικη μετάλλαξη είχε λάβει μέρος σε Θεία Κοινωνία

Σε κατάσταση συναγερμού η Θεσσαλονίκη με το κρούσμα Νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης σε ιερέα που είχε λάβει μέρος στην Θεία Κοινωνία.

Κόκκινος… συναγερμός έχει σημάνει στην Θεσσαλονίκη με το κρούσμα κορονοϊού με Νοτιοαφρικάνικη μετάλλαξη που εντοπίστηκε σε ιερέα.

Ο 36χρονος ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και όπως έγινε γνωστό μετείχε τις προηγούμενες ημέρες τόσο σε θεία λειτουργία, αλλά και σε θεία κοινωνία.

Κάτι που όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, μεγαλώνει ακόμα περισσότερο την ανησυχία για την εξάπλωση που μπορεί να έχει υπάρξει.

Για αυτό το λόγο έχουν απομονωθεί επαφές των ιερωμένων της μητρόπολης, καθώς και πιστοί που μετείχαν στο μυστήριο της θείας κοινωνίας.

Αυτό γίνεται, καθώς η συγκεκριμένη μετάλλαξη, θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη από τους ειδικούς λόγω της αυξημένης μεταδότικότητάς της.

Ανησυχία Σύψα

Για το θέμα αυτό μίλησε το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΙ, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορωνοϊό Νίκος Σύψας: «Μπαίνουμε σε ένα νέο κεφάλαιο, στην εποχή των μεταλλάξεων. Δυστυχώς βρέθηκαν και στην Ελλάδα. Είναι παντού στην Ελλάδα, από την Κρήτη μέχρι τη Βόρεια Ελλάδα και έχουμε ισχυρές ενδείξεις ότι είναι πιο μεταδοτικές. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη θνησιμότητα. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι σε ό,τι έχει να κάνει με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, τα εμβόλια είναι λιγότερο αποδοτικά».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button