«Ο Γύρος της Ελλάδος»… επιστρέφει δυναμικά! «Ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τον κόσμο, θέλουμε να ζωντανέψει ξανά η πόλη!»
Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Yellow News» φιλοξενήθηκε ο Χρήστος Ζαχαριάδης, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού «Ο Γύρος της Ελλάδος».
Αναλυτικά όσα είπε στους Δημήτρη Οσσανλή και Χρήστο Γκάλη:
Για το διάστημα που η εστίαση ήταν κλειστή:
Περάσαμε πολύ δύσκολα. Ειδικά όσα μαγαζιά ήταν εντελώς κλειστά. Εμείς δουλέψαμε με delivery, αλλά δεν έφτανε αυτό για να βγάλουμε τις υποχρεώσεις. Ευελπιστούμε από την Δευτέρα να γίνει ένα νέο ξεκίνημα, να ζωντανέψει πάλι η πόλη. Μακάρι ο κόσμος να έχει δουλειά και υγεία.
Για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων:
Δεν μπορεί να καλυφθεί η χασούρα. Ο κόσμος έχει πάθει μεγάλη ζημιά. Άλλοι συνάδελφοι θα αναγκαστούν να κλείσουν τα καταστήματά τους. Κόσμος θα μείνει άνεργος. Πρέπει να βοηθηθεί η κατάσταση, να μπορέσει ο κόσμος να βρει δουλειά. Ο μέσος εργαζόμενος έχει να βάλει μεροκάματο στο σπίτι ένα χρόνο και ζει μόνο με την αναστολή, με την οποία καλείται να πληρώσει το ενοίκιο, τους λογαριασμούς κλπ. Δεν φτάνουν τα 535 ευρώ που δίνει η κυβέρνηση στους εργαζομένους. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Ευελπιστούμε, να πάνε καλύτερα τα πράγματα το καλοκαίρι και να έχει όλος ο κόσμος δουλειά. Δεν είναι μόνο η εστίαση. Δεν υπάρχει επάγγελμα που δεν επλήγη.
Για το άνοιγμα της εστίασης:
Την Δευτέρα ανοίγουμε, ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τον κόσμο. Θα κάνουμε το ξεκίνημα με τραπέζια στον εξωτερικό χώρο. Μακάρι να δοθούν σύντομα και οι εσωτερικοί χώροι για να δουλέψουν και περισσότεροι εργαζόμενοι, αλλά και να φύγει ο περιορισμός της ώρας στις 11 το βράδυ.
Η κυβέρνηση πρέπει να σκύψει πολύ σοβαρά πάνω από τον τομέα της εστίασης και του τουρισμού, γιατί είμαστε η «ατμομηχανή» της οικονομίας της Ελλάδος.
Για το αν θα επιστρέψουν οι σούβλες στον Γύρο της Ελλάδος:
Θα το δούμε για μετά το Πάσχα. Μέχρι τότε έχουμε πολύ νόστιμο γύρο για τον κόσμο!
Για το ποιο θα είναι το μενού των ποδοσφαιριστών του Άρη πριν τον επόμενο αγώνα:
Το μενού το συζητάμε πάντα με τον διατροφολόγο της ομάδας και στους παίκτες φτιάχνουμε πάντα το καλύτερο δυνατό. Καλύπτουμε τις ανάγκες που έχει ο κάθε παίκτης ξεχωριστά και βγάζουμε το ανάλογο μενού στον καθένα.