Μπάσκετ

Γαλιλαίας: «Έχω πολλές σκέψεις για τον Άρη, υπάρχουν ομογενείς στις ΗΠΑ οικονομικά πάρα πολύ ισχυροί»

Με αφορμή τη συμπλήρωση 106 χρόνων από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, ο Χρίστος Γαλιλαίας, ο οποίος έχει και αρμένικη καταγωγή, μίλησε στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Στο λεωφορείο μπαίνω».

Αναλυτικά όσα είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και πρώην αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Άρης στον Πάρη Τρικαλιώτη…

Για τη Γενοκτονία των Αρμενίων: «Ήταν ένα πάρα πολύ σημαντικό γεγονός η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ. Είχε τεράστιο αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο και ήταν ένα τεράστιο πλήγμα για την Τουρκία. Πιστεύω πως θα ακολουθήσει και η αναγνώριση της Γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού που είναι εξίσου σημαντική και μας πονάει πολύ. Οργανώσαμε μια μεγάλη συναυλία μνήμης στο Μέγαρο Μουσικής που προβλήθηκε από την ΕΡΤ3 και σε συνδυασμό με τις εξελίξεις έδωσε έναν πανηγυρικό τόνο. Στέφθηκε με επιτυχία και ευχαριστούμε το κρατικό κανάλι. Σχεδιάζουμε στον υπαίθριο χώρο μεταξύ των δύο Μεγάρων να οργανώσουμε κάποιες εκδηλώσεις».

Για το αν μπορεί να γίνει μια κιτρινόμαυρη εκδήλωση στο Μέγαρο στο προσεχές μέλλον: «Έχω πάρα πολλές σκέψεις για την επόμενη χρονιά και τα γενέθλια του Άρη. Δε θέλω να πω κάτι ακόμα, υπάρχει αρκετός καιρός για να το σχεδιάσουμε. Είναι πάντα στο μυαλό μου και στην καρδιά μου η ομάδα».

Για τον μπασκετικό Άρη: «Η ομάδα είναι σε δύσκολη κατάσταση οικονομικά. Τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί είναι πολλά και όσο δεν βρίσκεται ένας ισχυρός οικονομικός παράγοντας δύσκολα μπορεί να αλλάξει κάτι εντυπωσιακά. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στην ομάδα αλλά δε γίνεται με τη θυσία των γνωστών αυτών ανθρώπων. Πρέπει να βρεθεί μια άλλη λύση. Το ζήτημα είναι τα χρήματα. Πρέπει όλοι να είμαστε κοντά όσο μπορούμε. Ο καθένας μας ψάχνει τρόπο βοήθειας για την ομάδα που αγαπάμε. Ο Άρης είναι τόσο μεγάλο κομμάτι της ζωής μας».

Για το αν… ο ίδιος σκέφτεται να προσεγγίσει κάποιον ισχυρό από την Ατλάντα, όπου και εργάζεται: «Πάντα υπάρχει στο προσκήνιο η σκέψη να βρω έναν άνθρωπο από την Αμερική. Είναι μπασκετική χώρα και υπάρχουν ομογενείς που είναι οικονομικά πάρα πολύ ισχυροί. Θέλει μια στοχευμένη συλλογική προσπάθεια, σωστή προετοιμασία και τεχνοκρατική προσέγγιση».

Για τον ποδοσφαιρικό Άρη: «Έχω παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια. Έχει μια ποιότητα η ομάδα και αυτό που πρέπει να βρεθεί είναι η σταθερότητα. Αυτό χτίζεται σιγά-σιγά, όμως πρέπει να είμαστε χαρούμενοι με τη συνολική εικόνα. Μπορεί η ομάδα να πάει και πιο ψηλά».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button