ΓενικάΜουσική

Οι The Dream Syndicate (Το Συνδικάτο των Ονείρων) στο νέο Mixtape του Yellow στο SoundCloud

“Παίζουμε μουσική που θέλουμε να ακούσουμε γιατί κανείς άλλος δεν το κάνει… Θα συμβιβαστώ σε αυτό που τρώω ή πού κοιμάμαι, αλλά δεν θα συμβιβαστώ για τη μουσική που παίζω…”, Steve Wynn.

Έκαναν το όνειρο τους πραγματικότητα παίζοντας τη μουσική που λατρεύουν και με τον τρόπο που εκείνοι θέλουν αδιαφορώντας για το αν θα γίνουν αρεστοί.

Οι The Dream Syndicate δημιουργήθηκαν, στο Λος Άντζελες, σε ένα υπόγειο στα τέλη του 1981 από τους Steve Wynn (κιθάρα, φωνητικά), Dennis Duck (ντραμς), Karl Precoda (κιθάρα) και Kendra Smith (μπάσο). Επηρεασμένοι από τους The Gun Club, Velvet Underground, Τhe Fall, Neu, Τhe Stooges, Big Star, The Modern Lovers η μουσική τους δεν έμοιαζε με καμία άλλη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Απέχοντας κατά πολύ από το Mainstream της εποχής αγαπήθηκαν από το κοινό σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

The Dream Syndicate

“Αρχικά, περιμέναμε να μας μισήσουν… Αλλά ταυτόχρονα καταλάβαμε πως μπορεί να βρεθούν κάποιοι που να αισθάνονται το ίδιο με εμάς για αυτή τη μουσική. Θα μπορούσαμε να γίνουμε το αγαπημένο συγκρότημα έστω λίγων ανθρώπων”, Steve Wynn

Το ιστορικό ντεμπούτο “The Days Of Wine And Roses” ηχογραφήθηκε το 1982 σε τρία συνεχόμενα Sessions που ξεκινούσαν τα μεσάνυχτα και διαρκούσαν έως τις 8 το πρωί. Η νυχτερινή βάρδια είχε χαμηλότερο κόστος, έτσι τα μέλη της μπάντας τελείωναν την ηχογράφηση και αμέσως μετά πήγαιναν στις καθημερινές δουλειές τους για να επιστρέψουν μετά από αυτές και πάλι στο Studio.

Steve Wynn – The Dream Syndicate

Η αδρεναλίνη, το πρόχειρο φαγητό και, κυρίως, η πίστη πως φτιάχνουν το Album που πάντοτε ονειρεύονταν να κάνουν τους οδήγησε στη δημιουργία ενός εμβληματικού δίσκου που μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να μνημονεύεται ως ένας από τους καλύτερους και πιο επιδραστικούς στη σύγχρονη ιστορία της αμερικανικής Rock’n’Roll σκηνής.

Παρά την ολοένα αυξανόμενη επιτυχία τους το συγκρότημα διαλύθηκε στα τέλη του 1988, δίνοντας μάλιστα ένα από τα τελευταία Live του στο Ρόδον, στην Αθήνα. Ένιωσαν ίσως από κούραση, ίσως από φθορά, ίσως από έλλειψη έμπνευσης πως έπρεπε να σταματήσουν γιατί δεν είχαν κάτι άλλο, κάτι καινούριο να πουν.

The Dream Syndicate

Το 2012, μετά από μία εμφάνιση στο περίφημο φεστιβάλ Walk On Project, στο Bilbao της Ισπανίας, ο Steve Wynn αρχίζει και σκέφτεται την ιδέα της επιστροφής των Dream Syndicate. Η θρυλική λοιπόν μπάντα επιστρέφει με μοναδικές Live εμφανίσεις και νέες κυκλοφορίες. Ο τελευταίος τους δίσκος, The Universe Inside, κυκλοφόρησε τον Απρίλιο.

Πάμε να ονειρευτούμε αυτές τις “Μέρες Κρασιών και Ρόδων” που μας καλούν οι The Dream Syndicate στο νέο Mixtape του Yellow… τα τραγούδια που επιλέξαμε είναι σε τυχαία σειρά!

Για ατελείωτη μουσική εμπειρία, ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς περιορισμούς, κάντε Follow στο μουσικό κανάλι του Yellow Radio στο SoundCloud.

The Dream Syndicate

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

1.00:00 See That My Grave Is Kept Clean, 2.04:03 Out Of My Head, 3.08:13 The Medicine Show, 4.11:42 Loving The Sinner Hating The Sin, 5.16:12 Boston, 6.21:44 Burn, 7.27:18 The Longing, 8.34:57 Now I Ride Alone, 9.39:28 Bullet With My Name On It, 10.45:44 Space Age, 11.48:54 The Days Of Wine And Roses

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button