ΓενικάΜουσική

Οι Fuzztones Live στη Θεσσαλονίκη!

Το εκρηκτικό μείγμα της αθάνατης νεοϋορκέζικης αλητείας και βρώμικου Cult επιστρέφει για μία Live εμφάνιση στο Mylos Club στις 17/3!

Η μυθική μπάντα του “αιώνιου έφηβου” Rudi Protrudi, με τον ήχο που αγαπήθηκε στην Ελλάδα από ένα κοινό που τους λατρεύει, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη στις 17/3, για μια ακόμα εμβληματική ζωντανή εμφάνιση στο Mylos Club. Ένα κάλεσμα σε ένα μοναδικό ροκ εν ρολ πάρτι, σε μια ατμόσφαιρα νεοϋορκέζικου Underground που δηλώνει πως το γκαράζ δεν θα πεθάνει ποτέ!

Το απόλυτο Garage Punk όργιο, Rock n’ Roll ύμνοι, δολοφονικά Riffs, εθιστικά ρεφρέν, ένταση, ενέργεια και δυναμισμός, όλα σε υπερβολικές δόσεις.

Πολύ πριν την πρόσφατη αναβίωση του Garage Rock, οι Fuzztones από τo Lower East Side της Νέας Υόρκης αποτέλεσαν μια από τις σημαντικότερες Revival μπάντες, ξεσηκώνοντας πλήθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και στην Ευρώπη. Με ηγέτη τον ιδιόμορφο Rudi Protrudi είχαν ανέκαθεν την ικανότητα να “κάνουν δικό τους” οποιοδήποτε κομμάτι.

Οι Fuzztones δημιουργήθηκαν το 1980 με βασικά μέλη τον κιθαρίστα Rudi Protrudi και την οργανίστρια Deb O’ Nair, που προηγουμένως συμμετείχαν στους Tina Peel, ένα Punk συγκρότημα που προκάλεσε αντιδράσεις θεματολογία των τραγουδιών του.

The Fuzztones

Το όνομα του συγκροτήματος προήλθε από το Fuzzbox, ένα εφέ για κιθάρα που κυκλοφόρησε τη δεκαετία του ’60 και χρησιμοποιήθηκε από σχεδόν όλα τα συγκροτήματα της πρώτης έκρηξης του γκαράζ στα 1965-67. Μαζί με τους Elan Portnoy, Michael Jay και Ira Elliot ηχογράφησαν δυο ιστορικά άλμπουμ, τα Leave your Mind at Home και το Lysergic Emanations. Στο ενεργητικό τους επίσης εκείνη την εποχή είχαν και ένα άλμπουμ μαζί με τον Screamin’ Jay Hawikns.

Tο συγκρότημα διαλύθηκε γύρω στα 1986, για να επαναδημιουργηθεί δυο χρόνια αργότερα ως προσωπικό πλέον σχήμα του Protrudi και έδρα τη Δυτική Ακτή και ευρωπαϊκές περιοδείες. Μετά από δυο κυκλοφορίες το γκρουπ διαλύθηκε ξανά, παραμένοντας ανενεργό για το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας του ’90 όταν επανασυνδέθηκαν στις αρχές του 21ου αιώνα με την Deb O’ Nair ξανά στο όργανο και τον Jordan Tarlow, από τη δεύτερη σύνθεση του γκρουπ, στην κιθάρα.

“43 years of Fuzztone Fury. Νομίζω έχει να κάνει με το ότι δεν βρίσκω κανένα άλλο σκοπό να το κάνω πέρα από το να γίνει καλή δουλειά. Αν δεν μπορείς να βγάζεις δίσκους το ίδιο καλούς με το παρελθόν καλύτερα να σταματάς. Εμείς συνεχίζουμε να παίζουμε με την ίδια αγάπη για τη μουσική. Δεν είμαστε μια μπάντα που έχουμε γίνει πλούσιοι ή διάσημοι. Είμαστε μια διάσημη καλτ μπάντα. Δεν διεκδικώ κάτι παραπάνω και αυτό μου φτάνει. Στην τελική, δεν χρειάζεται άλλο κίνητρο από το να γουστάρεις τη μουσική και να παίζεις για ανθρώπους που εκτιμούν τη μουσική σου. Όσο μπορούμε να το κάνουμε αυτό θα συνεχίζουμε να βγάζουμε δίσκους που –όπως λένε και οι φαν– είναι στην ίδια ποιότητα που είχαμε πάντα”, Rudi Protrudi.

Eισιτήρια: Περιορισμένη Προπώληση 18€ / Προπώληση 20€ / Ταμείο 23€

Προπώληση σε: more.com / Public / Nova / Nephilim

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της
Back to top button