Μπάσκετ

Οι παρενθέσεις και τα θαυμαστικά του Αγγέλου

Ο Βαγγέλης Αγγέλου μετατράπηκε σε κεντρικό πρόσωπο στο τέλος του παιχνιδιού, έχοντας την κύρια ευθύνη για αυτό, ότι και να πιστεύει ο ίδιος.

Πέρα από τα όσα κάνει εντός γηπέδου, ένα πράγμα στο οποίο ο Βαγγέλης Αγγέλου είναι εξαιρετικός είναι το θέμα των δηλώσεων. Το «Ουγκαγκα μπουμ μπουμ» είναι στο μυαλό μου η κορυφαία καταγεγραμμένη ατάκα του, αλλά υπάρχουν πάρα πολλές ακόμη.

Χθες προέβη σε μία ακόμη έξυπνη δήλωση απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, προβλέποντας «παρενθέσεις και θαυμαστικά» σε άρθρα για τον ίδιο. Φρόντισε να θυμίσει ότι μάτωσε για τον Άρη, πράγμα που βέβαια προφανώς δεν είναι ψέμα.

O ένας οκτώ παιχνίδια στα 22 του, δεύτερος 40 χρόνια στα γήπεδα

Αυτό που δε θα παραδεχθεί ο Βαγγέλης Αγγέλου είναι ότι για τις παρενθέσεις, τα θαυμαστικά και (κυρίως) για την ένταση που δημιουργήθηκε από πλευράς του κόσμου προς το πρόσωπο του, ευθύνεται ο ίδιος. Άλλωστε δεν υπήρχε καμία προδιάθεση εναντίον του Βαγγέλη Αγγέλου με εκείνον να χειροκροτείται (σωστά) στο ξεκίνημα του αγώνα.

Ο ίδιος ήταν που έβαλε τον εαυτό του στην ίδια εξίσωση με ένα παιδί 22 χρονών που πριν τη χθεσινή ημέρα είχε επτά επαγγελματικά παιχνίδια στην καριέρα του. Όταν ο Γκούντγουιν κάνει επίθεση για να βγάλει πρώτο σκόρερ έναν συμπαίκτη του είναι δεδομένα λάθος. Είναι ένα λάθος για το οποίο θα του μιλήσει ο Γιάννης Καστρίτης και θέλουμε να πιστεύουμε πως δε θα συμβεί μελλοντικά.

Όταν όμως αντιδράει σε αυτό παίρνοντας time-out και σχεδιάζει επίθεση ένας άνθρωπος με 40 χρόνια πορείας στον χώρο είναι περισσότερο προσβλητικό για τον ίδιο παρά ουσιαστική αντίδραση προς τον παίκτη του Άρη. Κανείς δε θα του έλεγε τίποτα (ή κανείς δε θα έπρεπε να το κάνει) αν απλά έκανε μία αναφορά στο συγκεκριμένο γεγονός, όχι όμως αυτό που έγινε.

Οι 6-23 βολές που… ξεχάστηκαν, οι δύο που «πείραξαν» και η δήλωση που τα χάλασε

Το ίδιο και για το σχόλιο για τη διαιτησία. Το να γίνεται αναφορά στις δύο βολές που πήρε η Καρδίτσα στο τελευταίο δεκάλεπτο ενώ κάποια στιγμή το συγκεκριμένο στατιστικό έγραφε 6-23 κατά του Άρη είναι τουλάχιστον υπερβολή, τουλάχιστον από το δικό μας οπτικό πεδίο.

Βέβαια το θέμα δεν είναι μόνο το παράπονο αυτό καθεαυτό, αλλά και ο τρόπος έκφρασης του. Ότι δεν ειπώθηκε ξεκάθαρα ότι «αδικηθήκαμε» αφήνοντας απλά μία από τις γνωστές… πετυχημένες ατάκες του γνωρίζοντας το πως θα ερμηνευτεί. Ακόμη και όταν ρωτήθηκε δύο φορές για τη δήλωση αυτή αρνήθηκε πεισματικά να απαντήσει, αναφέροντας μόνο σε μία αποστροφή του λόγου του το θέμα για τις δύο βολές που αναφέρθηκε παραπάνω.

Η επιλογή του Αγγέλου και ένα «κρίμα»

Ο Βαγγέλης Αγγέλου είναι ένας έξυπνος άνθρωπος και ξέρει που θα πει το κάθε πράγμα εκεί που χρειάζεται. Στο Λαύριο-Άρης τη δήλωση για τη διαιτησία την έκανε στη συνέντευξη τύπου, χθες την έκανε στην ΕΡΤ. Κόντρα στο Λαύριο δε θα του πει κανείς τίποτα, κόντρα στον Άρη… και δίκαιο να έχει θα τα ακούσει!

Το ξέρει αυτό και για αυτό στο πρώτο κομμάτι τον δηλώσεων του (στην ΕΡΤ) έχει αναφερθεί -ότι και να λέει ο ίδιος- στη διαιτησία, ενώ στη συνέντευξη τύπου τα είπε… ωραία στην αρχική τοποθέτηση του.

Είναι κρίμα πάντως που επισκιάστηκε από αυτό η συνέντευξη τύπου του Αγγέλου. Είναι ένας από τους προπονητές που προσπαθεί να μιλήσει για μπάσκετ. Όταν καταλάβουμε στην Ελλάδα πόσο μεγάλο ρόλο παίζει το ORB% και το ότι το μπάσκετ είναι παιχνίδι κατοχών θα έχουμε κάνει ένα πρώτο βήμα προς το να βλέπουμε καλύτερα το άθλημα.

Καταληκτικά, θα υπάρξουν και οι παρενθέσεις και τα θαυμαστικά. Τίποτα από αυτά όμως δεν είναι… απρόκλητο. Όπως ο Βαγγέλης Αγγέλου έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι έπρεπε να πάρει time-out στα δύο δευτερόλεπτα αλλά και ότι αδικήθηκε, έτσι ο κόσμος (και οι δημοσιογράφοι) έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν ότι και η απόφαση του time-out ήταν λάθος, όπως και η δήλωση στο τέλος του αγώνα.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...
Back to top button