Ποδόσφαιρο

Οι δύο τομείς που εστιάζει ο Μάντζιος

Η τακτική έχει τη μερίδα του λέοντος στο πλάνο των προπονήσεων του Άρη στο διάστημα της διακοπής του Πρωταθλήματος, καθώς ο Άκης Μάντζιος έχει εστιάσει σε δύο τομείς.

Στην αξιοποίηση των στατικών φάσεων, αλλά και των στιγμών σε παιχνίδι μετάβασης, θεωρώντας ότι εκεί θα κριθεί η αποτελεσματικότητα της ομάδας του στα Playoffs.

Σε πρώτο πλάνο λοιπόν βρίσκεται η τακτική και κυρίως δύο πράγματα. Καταρχάς η λειτουργία της μεσοεπιθετικής γραμμής σε παιχνίδι μετάβασης. Προφανώς αυτό σχετίζεται με την τακτική προσέγγιση της ομάδας, απέναντι σε αυτές που θα βρει μπροστά της στα Playoffs του Πρωταθλήματος και αποτελεί μια πετυχημένη συνταγή. Δηλαδή, η παροχή χώρου και της κατοχής της μπάλας στον αντίπαλο και η εκδήλωση επιθέσεων στο transition παιχνίδι.

Ο Άκης Μάντζιος θεωρεί ότι θα πρέπει να υπάρξει καλύτερη λειτουργία τόσο από τους παίκτες του άξονα όσο και τους ακραίους χαφ. Να αποκτήσουν δηλαδή πιο γρήγορη σκέψη, ανάγνωση της τοποθέτησης της αντίπαλης άμυνας αλλά και εκτέλεσης.

Ο δεύτερος (τακτικά) τομέας είναι οι στατικές φάσεις, καθώς ο 54χρονος προπονητής εκτιμά ότι η ομάδα παίρνει ελάχιστα οφέλη, σε σχέση με τον αριθμό που διαχειρίζεται σε κάθε παιχνίδι και ως παράδειγμα χρησιμοποίησε τον αγώνα του Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό. Πάνω σ’ αυτόν τον τομέα δουλεύει το σύνολο στις προπονήσεις αυτής της εβδομάδας, στον ίδιο θα επιμείνει και την ερχόμενη με την ενσωμάτωση των διεθνών.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button