ΑπόψειςΠοδόσφαιρο

Να επουλώσει την πληγή του αποκλεισμού με τη 2η θέση

Η κατάρα που κυνηγάει τον Αρη στην προσπάθειά του να δείξει την αγωνιστική του ανάπτυξη συνεχίστηκε και φέτος. Πέρυσι ήταν ο Λιβάγια που στέρησε την πρόκριση από τους κιτρινόμαυρους, χθες το λάθος του Κουέστα και η οξυδέρκεια του Μπουχαλάκη.

Για 86 λεπτά ο Αρης κρατούσε μια τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Ακης Μάντζιος είχε παρατάξει με τέτοιο σχηματισμό την ομάδα του προκειμένου να κυνηγήσει το ένα γκολ που ήθελε για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού. Χωρίς παλινωδίες, χωρίς βιασύνες, αλλά με μπόλικη ψυχραιμία κατάφερε να το βρει. Ο Μπερτόλιο κερδίζει πανέξυπνα το πέναλτι από τον Ανδρούτσο, ο οποίος προδόθηκε από τα υψωμένα χέρια (του στυλ δεν τον ακούμπησα) αναγκάζοντας τον διαιτητή, Γκεστράνιους να δείξει την άσπρη βούλα. Ο VAR τον ενημερώνει πως καλό είναι να το δεις και εσύ, με τον Φινλανδό να είναι σίγουρος για την απόφασή του, να το βλέπει στο μόνιτορ και να μην αλλάζει άποψη. Ο Γκάμα αναλαμβάνει την εκτέλεση και ο Αρης κάνει το 1-0 με όλο τον κόσμο του να πετάγεται μέχρι το ταβάνι από τους πανηγυρισμούς.

Ο Πέδρο Μαρτίνς βλέποντας πως δεν μπορεί να διασπάσει την άμυνα του Αρη περνάει στο 64’ τους Εμβιλά, Μπρούμα, Φορτούνη και λίγα λεπτά αργότερα (74’) μεγαλώνει την πίεση με την είσοδο των Καμαρά και Ελ Αραμπί. Ο Ολυμπιακός πιέζει, αλλά ο Αρης αντέχει. Παράλληλα, ο Μάντζιος έχει ρίξει στο τερέν τους Κάτσε, Σίλβα και νωρίτερα τον Μπρούνο για να σφίξει την άμυνα και τη μεσαία του γραμμή. Να κλείσει τους χώρους και να αναγκάσει τον Ολυμπιακό να πάει σε σέντρες. Το πετυχαίνει, αλλά υπολογίζει χωρίς τον… ξενοδόχο. Η οξυδέρκεια του Μπουχαλάκη να τζογάρει πάνω στον Κουέστα, να «κρυφτεί» δίπλα στο δοκάρι και να περιμένει να αφήσει την μπάλα κάτω ο πορτιέρο του Αρη για να την κλέψει και να σκοράρει, ρίχνει στο καναβάτσο τους κιτρινόμαυρους, μη μπορώντας να πιστέψουν τι έχει συμβεί!

Ο Ολυμπιακός, αλλά πρωτίστως ο Πέδρο Μαρτίνς έχει τύχη, έχει άστρο, πείτε το όπως θέλετε. Πρώτα ήταν το γκολ του Χασάν στο 88’ στην Ολλανδία κόντρα στην Αϊντχόφεν που έδωσε την πρόκριση στους «16» του Europa League, τώρα η πρόκριση στο 86’ με γκολ του Μπουχαλάκη στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Αντίθετα, η τύχη γύρισε την πλάτη στον Αρη που κοίταξε στα μάτια τους Πειραιώτες και στα δύο παιχνίδια του Κυπέλλου με το πολύ καλό κοουτσάρισμα του Μάντζιου και την αυτοθυσία των ποδοσφαιριστών του.

Πλέον, ο οργανισμός Αρης καλείται να κοιτάξει την επόμενη μέρα και να επουλώσει την πληγή του αποκλεισμού με την κατάκτηση της 2ης θέσης μέσω των πλέι οφ. Εχει το υλικό και όλα τα εφόδια για να τα καταφέρει. Αρκεί να δείξει την ίδια σταθερή εικόνα όλης της σεζόν. Στήριξη χρειάζεται και όχι διχασμό!

Μάριος Ματσάνκος

Τα πρώτα 10 χρόνια είναι δύσκολα στο χώρο της δημοσιογραφίας. Αφού τα πέρασε, τίποτα δεν τον φοβίζει. Έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Score Live, Live Sport και Αθλητικό Πνεύμα, στα αθλητικά Sites Sport-Fm.gr, Postgame.gr, erasitexnes365.gr, panionia-idea.gr, elafrataxiarhia.gr, ενώ ένα από τα... παράσημά του είναι το ότι έβαλε πλάτη κατά τη στρατιωτική του θητεία στο γραφείο τύπου του ΥΠΕΘΑ. Μέλος της ΕΣΗΤΛΣΥΜ. Πλέον βρίσκεται στην ομάδα του Yellow Radio FM 101.7 με ανταπόκριση από την Αθήνα, όπου και γεννήθηκε. Το μότο του; Προχωράμε μπροστά χωρίς να ξεχνάμε από που ερχόμαστε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button