Ποδόσφαιρο

Μια πρώτη ματιά: Koπεγχάγη, Σότσι και… Ουζουνίδης

Το YellowRadio.gr εγκαινιάζει μία καινούργια σειρά άρθρων, στα οποία θα ρίξει μία πρώτη ματιά στους 44 πιθανούς αντιπάλους του Άρη μέχρι την κλήρωση της 16ης Ιουνίου.

Mία από τις πιο δύσκολες κληρώσεις για τον Άρη θα είναι αυτή που θα τον φέρει κόντρα στην Κοπεγχάγη. Πρόκειται για ομάδα με σημαντική Ευρωπαϊκή ιστορία, έχοντας φτάσει έως τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ και τους 8 του Europa League.

Τερμάτισε τρίτη στο περσινό πρωτάθλημα Δανίας, πίσω από Μπρόνμπι και Μίντιλαντ ενώ εκεί αγωνίζονται δύο Έλληνες, ο Ζέκα (σ.σ. αρχηγός της ομάδας) αλλά και ο πρώην της ΑΕΚ, Μάριος Οικονόμου. Σύμφωνα με το transfermarkt η αξία του ρόστερ της ομάδας ξεπερνάει τα 36 εκατομμύρια ευρώ.

Aπό τις ομάδες ερωτηματικά είναι η Σότσι, η νεότερη της φετινής διοργάνωσης. Πρόκειται για ομάδα που ιδρύθηκε το 2018, μετά την μετακόμιση της Ντινάμο Αγίας Πετρούπολης στο Σότσι. Κατευθείαν ανέβηκε στην πρώτη Ρωσίας, ενώ μέτρησε μία τεράστια σε έκταση νίκη (10-1) απέναντι στην Ροστόφ.

Φέτος κατέληξε στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος και άφησε εκτός Ευρώπης τις ΤΣΣΚΑ και Ντινάμο Μόσχας. Η αξία της αποτιμάται στα 31,7 εκατομμύρια ευρώ από το transfermarkt.

Τέλος ο Άρης ενδέχεται να βρεθεί απέναντι στον Μαρίνο Ουζουνίδη! Η Κραϊόβα, ομάδα του Έλληνα κόουτς -που κέρδισε στον τελικό του κυπέλλου την Άστρα του Σόουζα- κατέληξε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος και θα βρεθεί στους ισχυρούς του β’ προκριματικού του Europa Conference.

Η ομάδα του Έλληνα κόουτς έχει αρκετή Ευρωπαϊκή εμπειρία, με 16 συμμετοχές, με πολύ καλό ρεκόρ (27 νίκες 10 ισοπαλίες 25 ήττες) ενώ στο σήμερα αξίζει να σημειωθεί πως μόλις πέντε παίκτες της Κραϊόβα δεν είναι Ρουμάνοι.

Τέλος η αξία της Κραϊόβα σύμφωνα με το transfermarkt βρίσκεται στα 25 εκατομμύρια ευρώ.

*Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία η αξία του ρόστερ του Άρη είναι στα 15,7 εκατομμύρια ευρώ.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button