Ποδόσφαιρο

Μια πρώτη ματιά: Ο… πρώην Άρης, η Παρτιζάνι και η Ακαντέμιγια

Το YellowRadio.gr μετράει αντίστροφα για την κλήρωση της 15ης Ιουνίου και έως τότε ρίχνει μία πρώτη ματιά στους πιθανούς αντιπάλους του Άρη στην κλήρωση του Europa Conference League.

Στην λίστα για τους προκριματικούς του Europa Conference League υπάρχει ο Άρης Θεσσαλονίκης και ο Άρης Λεμεσού. Υπάρχει όμως και μία ομάδα που κάποτε λεγόταν Άρης, η Ρασίνγκ Γιουνιόν του Λουξεμβούργου. Ο τρεις φορές πρωταθλητής Λουξεμβούργου, FC Aris Bonnevoie υπήρξε μέρος συνεχόμενων ζημιώσεων και συγχωνεύσεων και είναι πλέον μέρος της Ρασίνγκ Γιουνιόν του Λουξεμβούργου.

Η Ρασίνγκ έκανε μία μέτρια χρονιά πέρυσι στο πρωτάθλημα του Λουξεμβούργου, καταλήγοντας στην έβδομη θέση, αλλά κατάφερε να σηκώσει το κύπελλο της χώρας κερδίζοντας με 3-2 την Ντουντελάνζ και εξασφαλίζοντας το Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η χρηματιστηριακή αξία της ομάδας υπολογίζεται στα 2,3 εκατομμύρια ευρώ.

Η πρώην ομάδα του Κάτσε, Παρτιζάνι Τιράνων είναι επίσης μία από τις πιθανές αντιπάλους του Άρη. Πρόκειται για ομάδα με ιστορία, 16 πρωταθλήματα και 15 κύπελλα, που δυσκολεύεται όμως τα τελευταία χρόνια να κατακτήσει την κορυφή της Αλβανίας.

Πέρυσι κατέκτησε την τρίτη θέση της κατηγορίας, όντας 15 βαθμούς πίσω από την κορυφή του πρωταθλήματος. Μεγάλος σταρ της ομάδας είναι ο Βραζιλιάνος Στένιο Τζούνιορ, ο οποίος την περασμένη χρονιά είχε 12 γκολ και 7 ασίστ. Η χρηματιστηριακή5 αξία της ομάδας υπολογίζεται στα 5,6 εκατομμύρια ευρώ.

Από τις ομάδες με την μικρότερη ιστορία είναι η Ακαντέμιγια Πάντεβ. Πρόκειται για ομάδα που ιδρύθηκε το 2010, έχει μία δεύτερη θέση και μία κατάκτηση κυπέλλου.

Έχει προπονητή τον μόλις 36 ετών Γκιόργκι Στόιτσεφ, ενώ την περσινή σεζόν τερμάτισε στην δεύτερη θέση δώδεκα βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Σκούπι. Η χρηματιστηριακή αξία της ομάδας υπολογίζεται στα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button