Ποδόσφαιρο

Μια πρώτη ματιά: Βασιλεία, Μόλντε, Σαράγεβο

Το YellowRadio.gr μετράει αντίστροφα για την κλήρωση της 16ης Ιουνίου και έως τότε ρίχνει μία πρώτη ματιά στους 44 πιθανούς αντιπάλους του Άρη στην κλήρωση του Europa Conference League.

Η πιθανή με την υψηλότερη βαθμολογία στο ranking της UEFA είναι η Βασιλεία. Η μεγαλύτερη ομάδα της Ελβετίας είχε χτίσει μία Αυτοκρατορία από το 2009 έως το 2017 παίρνοντας οκτώ πρωταθλήματα, αλλά περνάει πλέον μία πιο δύσκολη περίοδο, με την Young Boys να κυριαρχεί.

Την σεζόν που πέρασε κατέληξε δεύτερη με 53 βαθμούς, 31 πίσω από τον πρωταθλητή και πλέον έχει στόχο να αλλάξει τα πράγματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ελβετοί άλλαξαν και προπονητή, καθώς ανέλαβε ο 52χρονος Πάτρικ Ράμεν, πρώην βοηθός.

Η χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ της Βασιλείας βρίσκεται στα 47 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με το transfermarkt.

Για άλλη μία φορά πιθανός αντίπαλος του Άρη είναι η Μόλντε. Οι Νορβηγοί βρίσκονται σε καλή κατάσταση, έχοντας τρεις δεύτερες και μία πρώτη θέση την τελευταία τετραετία και μετρώντας και μία συμμετοχή στα πλέι-οφ του Champions League και μία στους «16» του Europa.

H Mόλντε έχει χάσει τους περισσότερους «star» που έπαιξαν στην κόντρα με τον Άρη την σεζόν 2018-19, ενώ αυτήν την στιγμή μετά από τέσσερις αγώνες βρίσκεται στην τέταρτη θέση του Νορβηγικού πρωταθλήματος. Η αξία της ομάδας αποτιμάται στα 14,2 εκατομμύρια ευρώ.

Μία από τις θεωρητικά πιο εύκολες κληρώσεις για τον Άρη είναι αυτή με την Σαράγεβο από την Βοσνία. Μετά από δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα φέτος η Σαράγεβο κατέληξε δεύτερη με δύο βαθμούς διαφορά από την πρωταθλήτρια Μπάνια Λούκα.

Συνολικά οι Βόσνιοι έχει 78 παιχνίδια στην Ευρώπη, μην καταφέρνοντας ποτέ να συμμετέχουν σε ομίλους οποιασδήποτε διοργάνωσης. Πλέον έχει τέσσερα χρόνια τον ίδιο προπονητή και βρίσκει το Conference σαν ένα κίνητρο για διάκριση.

Στηρίζεται κατά κύριο λόγο σε παίκτες από την Βοσνία και τις γύρω χώρες, ενώ το ρόστερ της αξίζει 8,18 εκατομμύρια σύμφωνα με το transfermarkt.

*Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία η αξία του ρόστερ του Άρη είναι στα 15,7 εκατομμύρια ευρώ.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button