ΑπόψειςΠοδόσφαιρο

Με Aris TV ή με ΕΣΑΚΕ, ο Άρης πρέπει να πάρει αυτό που δικαιούται

Μετά από χρόνια οι κιτρινόμαυροι πρέπει να εκμεταλλευτούν ένα από τα μεγαλύτερα όπλα τους, το brand name του συλλόγου.

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τα τελευταία χρόνια ο Άρης έχει πάρει πολύ λιγότερα από όσο του αναλογούσαν στο κομμάτι του τηλεοπτικού συμβολαίου.

Λίγο οι “νέες δυνάμεις” που ήρθαν στα διοικητικά συμβούλια, λίγο η αδυναμία των εκάστοτε εκπροσώπων του Άρη στην Αθήνα, οι κιτρινόμαυροι έχουν καταλήξει να παίζουν τον ρόλο του… κράχτη για να κλείνει ο ΕΣΑΚΕ συμφωνία με την ΕΡΤ. Συμφωνίες που γίνονται για να παίρνουν λεφτά (περισσότερα από τον Άρη) ομάδες που δεν τις βλέπουν περισσότερα από 50 άτομα.

Στην συνέντευξη τύπου της ΚΑΕ Άρης αναφέρθηκε το κομμάτι του τηλεοπτικού πακέτου. Λέχθηκε ότι ο Άρης είναι υπέρ της κεντρικής διαχείρισης με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Αλλιώς έχει… Aris TV.

Δείχνει η ομάδα πως θέλει να αλλάξει την εικόνα των τελευταίων ετών, και μετά από αυτά που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Ο Άρης οφείλει να διεκδικήσει αυτά που του αναλογούν, να ξεκαθαρίσει ότι θα σταματήσει να κάνει “χάρες” σε ομάδες που σε τελική ανάλυση δεν τον σέβονται.

Είναι θετικό πως έχει γνωστοποιηθεί σε όλους πως υπάρχει “plan b”, αλλά πως υπάρχει και με χορηγό. Ο Άρης φωνάζει “δεν σας χρειάζομαι” και το… μπαλάκι πλέον είναι στον ΕΣΑΚΕ.

Το plan b που αναφέρθηκε είναι σαφώς μία κίνηση η οποία θα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά, με δεδομένο ότι ακόμη και στο χειρότερο σενάριο ο Άρης και πάλι θα πρέπει να είναι κερδισμένος.

Άλλωστε το τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι το σημαντικότερο έσοδο που έχει μία Ελληνική ομάδα (άσχετα αν το στερήθηκε ο Άρης τα προηγούμενα χρόνια) και δεν υπάρχει χώρος για ρίσκα. Εφόσον επιλεχθεί αυτός ο δρόμος θα πρέπει οι άνθρωποι της ομάδας να μπορούν να… βάλουν το χέρι τους στην φωτιά ότι θα πετύχει.

Με πιθανή την μη ύπαρξη κόσμου στα κλειστά γήπεδα βέβαια δίνονται “έξτρα πόντοι” σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Όπως προαναφέραμε όμως όλα πρέπει να γίνουν με πάρα πολύ προσοχή.

Μπαίνει πάντως και ένας αστερίσκος. Αυτός της… ιδιαίτερης κατάστασης στο Ελληνικό μπάσκετ. Αν ο Άρης τραβήξει τον δικό του δρόμο είναι δεδομένο ότι αυτοί που τόσα χρόνια “βολευόταν” με τα χρήματα που έδινε η εμπορική ισχύ της ομάδας θα αντιδράσουν.

Τελευταία φορά που οι κιτρινόμαυροι δοκίμασαν να πάνε κόντρα στους υπόλοιπους το αποτέλεσμα ήταν να έρθουν αντιμέτωποι με πολύ κακές διαιτησίες. Αυτό θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψιν και να φροντίσουν οι άνθρωποι της ομάδας να μην υπάρχουν… διαιτητικά αντίποινα σε περίπτωση που ο Άρης διαλέξει ένα διαφορετικό μονοπάτι…

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button