ΑπόψειςΠοδόσφαιρο

Μία έντονη περιπέτεια με προδιαγεγραμμένο τέλος

Ο Λούις Πάλμα είναι έτοιμος για το επόμενο σταθμό της καριέρας του και έτσι ολοκληρώνεται μία σχέση με πολλά ups & downs.

Ο Ονδουριανός ήρθε στην Ελλάδα σε μία κίνηση που πέρασε κάτω από τα ραντάρ για τους περισσότερους και έφερε μάλλον κάποιον εκνευρισμό στους φίλους του Άρη οι οποίοι περίμεναν φορ και είδαν να έρχεται ένα project από την κεντρική Αμερική.

Από τότε και μετά για 1,5 χρόνο Άρης και Πάλμα έζησαν μία περιπέτεια που θυμίζει… κανονική σχέση. Με πολλά σκαμπανεβάσματα, κατά καιρούς εκνευρισμό από τις δύο πλευρές αλλά στιγμές που σίγουρα θα μείνουν και στις δύο πλευρές.

Για τον Άρη πάντα θα μείνει αξέχαστο το παιχνίδι με την ΑΕΚ όταν με εκείνον MVP ο Άρης έκανε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του. Θα θυμόμαστε σίγουρα την τρομερή περσινή του χρονιά με 13 γκολ και 8 ασίστ, το κόρνερ με τον Ολυμπιακό, το χατ-τρικ με τη Λαμία και το εκρηκτικό φετινό του ξεκίνημα με το οποίο προσπάθησε να βάλει σχεδόν… μόνος του την ομάδα στους ομίλους.

Για τον Πάλμα ο Άρης ήταν η ευκαιρία του, το σκαλοπάτι του για την Ευρωπαϊκή συμμετοχή. Οι μεγάλες βραδιές που έζησε όταν οι Ονδουριανοί ξυπνούσαν από τα ξημερώματα για να δούνε τι θα κάνει και να τον αποθεώσουν.

Ο Άρης ήταν το όχημα προκειμένου ένα παιδί που θεωρούσαν ότι έχει λιγότερο ταλέντο από τον Έντγουιν Ροντρίγκεζ ή τον Ρόμελ Κιότο να πάει στο Ηνωμένο Βασίλειο και να τους ξυπνήσει δειλά-δειλά τις μνήμες από τον Παλάσιος και την χρυσή φουρνιά της Ονδούρας.

Στην αρχή του άρθρου βέβαια έγινε αναφορά για σκαμπανεβάσματα και αυτή δεν ήταν τυχαία. Ίσως αυτό έκανε ακόμη πιο έντονους αυτούς τους 18 μήνες. Όχι ότι δεν θα θέλαμε να μην είχαν υπάρξει, αλλά έτσι ο Πάλμα ήταν τόσο συχνά το νούμερο ένα θέμα συζήτησης.

Από την πλευρά του Άρη και του κόσμου του τα παράπονα γινόταν όλο και πιο έντονα. Γιατί δεν μαρκάρει; Γιατί σουτάρει πάντα; Γιατί εκτελεί απευθείας συνέχεια;

Η… μισή αλήθεια είναι πως τα περισσότερα ήταν και δικαιολογημένα. Ο Πάλμα αν του επιτρεπόταν θα εκτελούσε απευθείας ακόμη και τα… πλάγια, σούταρε πολύ συχνά όταν η καλύτερη επιλογή ήταν η πάσα και μάρκαρε σε… ειδικές περιπτώσεις, κυρίως σε παιχνίδια ήξερε πως περνάει από το μικροσκόπιο.

Η άλλη μισή αλήθεια είναι ότι ο Άρης παίκτη σαν τον Πάλμα δεν είχε. Γιατί μπορεί να σούταρε σε πολλές περιπτώσεις που δεν έπρεπε αλλά ταυτόχρονα σκόραρε σε περιπτώσεις που επίσης… δεν έπρεπε.

Στη φάση του 1-2 με την ΑΕΚ 99 στους 100 παίκτες θα σεντράρουν ξανά σκεπτόμενοι το ότι πάντα μία δεύτερη μπάλα μετά από στημένα είναι πολύ επικίνδυνοι, γκολ από στημένα όπως με τον Λεβαδειακό και τον Ολυμπιακό μάλλον ούτε καν… θα τα σκεφτούν, ή να το κάνουν δεν θα μπορέσουν να κάνουν την πράξη να συμβαδίζει με τη σκέψη.

Από την άλλη πλευρά ο ίδιος ο παίκτης -και αυτό μπορεί να ειπωθεί ως κριτική- είχε πάντα το μυαλό του -και- αλλού. Πάντα ασχολούταν πολύ με το ποιος τον θέλει, που μπορεί να πάει, πως μπορεί να πάρει καλύτερο συμβόλαιο. Πολύς κόσμος εκνευρίστηκε με τις δηλώσεις που έκανε στην Ονδούρα και ότι και αν απαντούσε στα DMs το βίντεο μίλησε από μόνο του.

Για αυτό η σχέση των δύο πλευρών ήταν έντονη, με στιγμές που ο Αρειανός πίστεψε ότι ο Πάλμα αξίζει 15 εκατομμύρια και με άλλες που ήθελε να βγει από το παιχνίδι ή να τιμωρηθεί για την αδιαφορία του. «Μάρτυρες» σε όλα αυτά υπάρχουν τα χιλιάδες σχόλια στο facebook που κατέγραψαν τα παραπάνω.

Δυστυχώς ή ευτυχώς το τέλος ήταν προδιαγεγραμμένο. Ένας παίκτης με τέτοιο φυσικό ταλέντο στα δύο πιο σημαντικά στοιχεία του ποδοσφαίρου (γκολ και ασίστ) αν συνέχεια… ψάχνεται κάποια στιγμή θα φύγει.

Όπως μάθαμε τους τελευταίους μήνες και από την υπόθεση Μπράιτον-Καϊσέδο το ζήτημα για την ομάδα είναι να διαλέξει εκείνη τη σωστή στιγμή να τον αφήσει να αποχωρήσει και να αποκομίσει το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος.

Αν αυτό συνέβη με τον Πάλμα θα κριθεί τα επόμενα χρόνια. Αν δηλαδή η ομάδα έπρεπε να περιμένει λίγο ακόμη ή αν αυτό ήταν το καλύτερο δυνατό timing. Προ στιγμήν όμως είναι άδικο να μην έχουμε να πούμε έναν καλό λόγο για τον καλύτερο παίκτη του Άρη τους τελευταίους 18 μήνες και για τα 17 γκολ και τις 11 ασίστ που μας χάρισε σε 1,5 ουσιαστικά σεζόν.

Υ/Γ Πλέον το μεγάλο «πρέπει» έχει να κάνει με τον αντικαταστάτη. Ο Άρης έχει πουλήσει στις δύο τελευταίες περιόδους (με καλά deal μεν, τους έχασε δε) τους δύο καλύτερους εξτρέμ του. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να έρθουν παίκτες ισάξιοι σε μία χρονιά που δεν συγχωρούνται λάθη αν θέλεις να πετύχεις την είσοδο σου στην τετράδα.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...
Back to top button