Μπάσκετ

Λάππας: «Ο Άρης είναι παράδοση στο μπάσκετ, η άρση των ban το νούμερο ένα ζήτημα»

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Στο λεωφορείο μπαίνω» φιλοξενήθηκε ο βετεράνος καλαθοσφαιριστής του Άρη, Γιάννης Λάπας.

Αναλυτικά όσα είπε στον Πάρη Τρικαλιώτη:

Για την τετραετή θητεία του στον Άρη: «Τα έζησα όλα! Όταν πρωτοπήγα ήταν ένα σχεδόν διαλυμένο σωματείο και όταν έφυγα είχε πάρει δύο τίτλους. Κατάφερε να κάνει άλματα προόδου και στη συνέχεια κέρδισε την έξοδό του στην Ευρωλίγκα».

Για τη σημερινή κατάσταση: «Μας στεναχωρεί όλους, όμως τα αισθήματα για τον Άρη είναι εκεί. Έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, η περίοδος Λάσκαρη άφησε πολλά κατάλοιπα. Γενικότερα είναι η κατάσταση πολύ δύσκολη μέσα σε αυτή την περίοδο με τον κορωνοϊό».

Για τη φετινή σεζόν: «Ήταν κάτι αναμενόμενο και φυσιολογικό γιατί ο Άρης είχε να αντιμετωπίσει έναν κυκεώνα προβλημάτων. Τα παιδιά που ήρθαν ήταν ήρωες γιατί ήξεραν τι θα αντιμετωπίσουν , με έναν πρωτόπειρο προπονητή που ήταν λογικό να κάνει τα λάθη του. Πολλοί θα ήθελαν να είχε κάνει ο Άρης διαφορετικές επιλογές ξένων, όμως μην ξεχνάμε ότι η ομάδα είχε πολύ μεγάλο περιορισμό επιλογών λόγω των ban. Θύμιζε δυστυχώς μια ομάδα βετεράνων, χωρίς κίνητρο, διάθεση και στόχους. Για αυτό φάνηκαν παιδιά με περισσότερη δίψα όπως ο Κουζέλογλου, ο Σιδηροηλίας και ο Νετζήπογλου».

Για τους φετινούς ξένους: «Υπήρχαν καλά ονόματα αλλά τώρα πιθανότατα σταματάνε το μπάσκετ. Ο Τσάλμερς έφερε το όνομά του , όχι την αξία του. Οι Έλληνες του Άρη φέτος έκαναν κατάθεση ψυχής. Όλες οι ομάδες είχαν σημαντική βοήθεια από τους ξένους, στον Άρη έγινε το αντίθετο, καθώς έδωσαν πολύ λίγα πράγματα. Οι Έλληνες τράβηξαν τους ξένους. Εξαιρετικός ο Νετζήπογλου, έδειξε ωριμότητα, θράσος. Ο Φλιώνης προσπαθεί σκληρά, είναι ιδιαίτερα αξιόλογος, ξεχωριστός σαν αθλητής, κλήθηκε στην Εθνική. Μπορεί να μην γίνει σούπερ σταρ αλλά βοηθάει πάρα πολύ την ομάδα. Αν έρθουν κάποιοι ξένοι που θα βοηθήσουν, μπορεί ο Άρης να κάνει το κάτι παραπάνω».

Για τον Καμπερίδη: «Πάρα πολύ μπασκετικός και διαβασμένος, με πολλές γνώσεις. Εάν ο Άρης δεν έχει σκοπό να κάνει μεγάλη αλλαγή σελίδας με έναν προπονητή ακριβό και να ανεβάσει το μπάτζετ του κατά πολύ, νομίζω πως ο Σάββας είναι μια ιδανική περίπτωση να μείνει, να δουλέψει με τα νέα παιδιά που τον εμπιστεύονται αλλά και μέσα σε μια πιο υγιή κατάσταση. Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει προπονητής σε μια τέτοια περίπτωση».

Για το αν τα χρήματα παίζουν πρωτεύοντα ρόλο: «Τα χρήματα παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο. Στην Ευρωλίγκα για παράδειγμα ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έριξαν πολύ το μπάτζετ τους και καταποντίστηκαν. Φέτος ο Παναθηναϊκός έχασε ματς που δε θα έχανε άλλες χρονιές, δεν είναι άτρωτος».

Για το πώς πρέπει να κινηθεί ο Άρης: «Τα πάντα εξαρτώνται από τη διοίκηση και τις κινήσεις που θα κάνει στο επόμενο διάστημα. Βέβαια, το Λαύριο με 400.000 ευρώ πέρασε στους τελικούς και διεκδικεί το πρωτάθλημα. Και το 2002-03 ο Άρης είχε μια φτηνή ομάδα. Ήρθαν ο κ. Αλεξανδρής με τον Μίνιτς και εκτοξευτήκαμε. Όλοι βοήθησαν και έτσι πήραμε τον ευρωπαϊκό τίτλο. Το νούμερο ένα ζήτημα είναι η άρση των ban. Δημιουργήθηκαν υπεράνω προσδοκίες τις προηγούμενες χρονιές και τώρα το πληρώνει η ομάδα. Να μην ξεχνάμε πως ο Άρης φέτος έχασε ένα πολύ δυνατό του όπλο, τον κόσμο. Θα είχε στήριξη σίγουρα με 3.000 εισιτήρια κατά μέσο όρο. Το Παλέ είναι η καλύτερη έδρα. Δεν υπάρχει πουθενά αλλού κάτι παρόμοιο. Ο Άρης είναι παράδοση στο μπάσκετ, δεν είναι φωτοβολίδα. Είναι το κοινό του, είναι οι άνθρωποι που την αποτελούν και μένουν στις θέσεις τους».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button