Ποδόσφαιρο

Κατέθεσε ο νοσοκόμος του Μαραντόνα: «Είχα εντολή να μην τον ξυπνήσω»

Ο νυχτερινός νοσοκόμος του Ντιέγο Μαραντόνα, το πρώτο μέλος της ιατρικής του ομάδας που εμφανίστηκε ενώπιον του γραφείου του εισαγγελέα της Αργεντινής, αρνήθηκε ότι εγκατέλειψε τον ασθενή του ισχυριζόμενος ότι διατάχθηκε να μην τον ξυπνήσει.

«Οι προϊστάμενοί του, τού είπαν να μην ενοχλεί τον ασθενή. Ο πελάτης μου είχε την σοφία να εκτελέσει το καθήκον του», διαβεβαίωσε ο δικηγόρος, Φράνκο Τσιαρέλι, κατά την έξοδο από αυτήν την μακρά εξέταση του πελάτη του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο πελάτης του παρατήρησε ορισμένα προειδοποιητικά σημάδια, τα οποία διαβίβασε αρμοδίως, ενώ αποκάλυψε ότι δεν έχει ενημερωθεί για τα καρδιακά προβλήματα του Μαραντόνα.

Ο 37χρονος Ρικάρντο Αλμιρόν, έμεινε για επτά και πλέον ώρες στο γραφείο του εισαγγελέα στο Σαν Ισίντρο -στα προάστια του Μπουένος Άιρες- ο οποίος υποψιάζεται ότι είπε ψέματα ισχυριζόμενος πως ο Μαραντόνα κοιμόταν και ανέπνεε κανονικά λίγες ώρες πριν από το θάνατό του, καθώς η αυτοψία αποκάλυψε ότι αργοπέθαινε.

Ο Μαραντόνα, ο οποίος υπέφερε από προβλήματα στα νεφρά, στο συκώτι και στην καρδιά, πέθανε στις 25 Νοεμβρίου 2020 και σε ηλικία 60 ετών από καρδιακή προσβολή, στην κατοικία του στο Τίγκρε -βόρεια του Μπουένος Άιρες- λίγες εβδομάδες μετά από εγχείρηση στον εγκέφαλο προκειμένου να αποκατασταθεί πρόβλημα θρόμβωσης.

«Ο πελάτης μου αντιμετώπιζε πάντα τον Μαραντόνα ως ασθενή με ψυχιατρική πολυπλοκότητα, πρόβλημα που σχετίζεται με την αποχή από το αλκοόλ», πρόσθεσε ο δικηγόρος στον Τύπο.

Ακόμη έξι μέλη της ιατρικής ομάδας του Μαραντόνα, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού του ιατρού και ψυχιάτρου, θα καταθέσουν τις επόμενες ημέρες, αντιμετωπίζοντας ποινική δίωξη στο πλαίσιο μιας έρευνας για «ανθρωποκτονία με επιβαρυντικές περιστάσεις», που άρχισε η εισαγγελία.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας θεωρεί ότι ο θάνατός του Μαραντόνα είναι αποτέλεσμα επαγγελματικής συμπεριφοράς και αμέλειας εκ μέρους της ιατρικής ομάδας, ενώ τα επτά μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού, κατηγορούνται ότι δεν εξασφάλισαν «την σωστή χορήγηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων και ψυχοτρόπων φαρμάκων».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button